Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:08 | 22/07/2020

Η περίοδος της καραντίνας έφερε στην επιφάνεια ένα είδος άσκησης, η οποία μάλλον είναι και η… αρχαιότερη, το περπάτημα -απλώς στην πιο δυναμική μορφή του.

Ένα νέο είδος άσκησης έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Ο λόγος για το powers walking, δηλαδή το δυναμικό περπάτημα, το οποίο είναι η ιδανική εναλλακτική για όσους δεν είναι οπαδοί του τζόκινγκ ή του ποδηλάτου. Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας, δυναμώνει τα οστά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ ευεργετεί και την ψυχική υγεία. Επίσης, καθώς κανείς μπορεί να περπατά έξω στη φύση είναι ευχάριστη άσκηση και πολύ χαλαρωτική.

Η personal trainer Tashi Skervin, μιλώντας στο Stylist είπε ότι το power walking είναι η πιο γρήγορη μορφή του απλού βαδίσματος και χρειάζεται ιδιαίτερη τεχνική. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ταχύτητα και πρέπει να προσπαθεί κανείς να κρατά έναν σταθερό ρυθμό, ο οποίος πρέπει να είναι πιο γρήγορος από τον κανονικό. «Αν ο κανονικός ρυθμός με τον οποίο περπατάτε απαιτεί προσπάθεια της τάξεως χοντρικά 2-3/10, το power walking θα πρέπει να απαιτεί 6-7/10» αναφέρει η ειδικός.

Σύμφωνα με το Healthline, πρέπει να δώσετε και ιδιαίτερη σημασία στα χέρια, τα οποία πρέπει να τα έχετε λυγισμένα στα πλευρά σας σε γωνία 90 μοιρών και τα κουνάτε προς πίσω όσο περπατάτε, απαλά, όχι βιαστικά και αφύσικα. Η παλάμη σας δεν πρέπει να ξεπερνά το πάνω μέρος του στήθους σας. Η trainer συμβουλεύει να κρατάτε τον κορμό σας σταθερό, ώστε να κρατήσετε τη σωστή τεχνική σε όλη τη διάρκεια του βαδίσματος. Ωστόσο, μην υπερβάλλετε. Το σημαντικό είναι το σώμα σας να κρατήσει μια φυσική στάση, όπως περπατάτε σε καθημερινή βάση, απλώς πιο γρήγορα.

Πριν ξεκινήσετε ελέγξτε τη στάση σας. Μάτια μπροστά, ώμους πίσω και κεφάλι ψηλά. Σφίξτε κορμό. Αν νιώθετε ότι «πέφτετε» μπροστά, σταματήστε και φτιάξτε τη στάση σας. Χαλαρώστε τους ώμους και τον λαιμό σας. Σε κάθε σας βήμα, πατήστε πρώτα στη φτέρνα.

«Χρειάζεσαι μόνο 20-30 λεπτά power walking για μερικές μόνο φορές την εβδομάδα, για να ξεκινήσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα. Είναι ένα είδος άσκησης που μπορεί πραγματικά να σε κάνει να κουραστείς ώστε να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, χωρίς να πονάνε και να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου» αναφέρει η Skervin, συμβουλεύοντας οι αρχάριοι να ξεκινήσουν με 20 λεπτά την ημέρα και μόλις συνηθίσουν να κάνουν την ίδια διαδρομή, απλώς να προσπαθήσουν να την ολοκληρώσουν σε λιγότερο χρόνο.

Πηγή: bovary.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis