Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:49 | 22/02/2023

Σειρά τροποποιήσεων, στις διατάξεις του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην επιτροπή όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου.

Όπως ειδικότερα ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με τις τροποποιήσεις:

Διαβάστε επίσης

- Γίνεται δεκτή η παρατήρηση να συσχετίζονται οι δηλώσεις πόθεν έσχες των συζύγων με αυτές των υπόχρεων, για να ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. το νομοσχέδιο ορίζει ότι εφεξής οι δηλώσεις των συζύγων υποβάλλονται αυτοτελώς)

- Η σύνθεση της Επιτροπής που θα ελέγχει τις δηλώσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, θα είναι 13μελής, προκειμένου να έχουν οι δικαστές την πλειοψηφία (σ.σ το είχαν ζητήσει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος).

- Ο γενικός επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα μπορεί να παραγγείλει οποιονδήποτε έλεγχο, είτε μετά από καταγγελία είτε αυτεπάγγελτα (σ.σ το νομοσχέδιο προέβλεπε ότι κάθε μέλος της κυβέρνησης μπορούσε να ζητήσει από την Επιτροπή Ελέγχου να διενεργεί έλεγχο συγκεκριμένων υπόχρεων, όταν υπάρχει επώνυμη καταγγελία).

- Όταν υπάρχουν παραλείψεις στη δήλωση, εκ παραδρομής, ρητά θα αναφέρεται στο νομοσχέδιο ότι θα απαιτείται έγγραφη απόδειξη για να αποδεικνύεται η παραδρομή.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis