Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:37 | 04/12/2022

Γράφει ο Χρήστος Μπαλάσκας

Περί ανδραγαθίας Ν.8.

Διαβάστε επίσης

Το ΚΟΚΚΙΝΟ σημαίνει αίμα!!

Τελευταία περίπτωση περιπολικού της άμεσης δράσης Αττικής την οποία γνωρίζω, είναι η δική μου περίπτωση.

Έτος 2011. 28/5. Ώρα 04:30 πρωινή. Το Α 4-1 περιπολικό της Β αλλαγής της Α.Δ. κάνει την περιπολία του στην περιοχή του Βύρωνα. Οδηγός ο Αρχιφύλακας Χρ. Μπαλάσκας και συνοδός ο νεοεξερχόμενος αστυφύλακας Μ. Βασδέκης.

Στην αντίληψη του πληρώματος έπεσε ότι μια μοτ/τα κινούνταν ανάποδα σε έναν δρόμο στο Βύρωνα. Στην προσπάθεια του πληρώματος να ελέγξει τον επιβαίνοντα, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Αμέσως έγινε προσπάθεια ενημέρωσης του κέντρου, πλήν όμως λόγω έλλειψης σήματος του ασυρμάτου, το κέντρο δεν ενημερώθηκε.

Η μότ/τα άρχισε να μπαίνει με ταχύτητα ανάποδα σε διάφορα στενά και τελικά αποκλείστηκε απο το περιπολικό. Ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως οι αμεσοδρασίτες τον πρόλαβαν και άρχισε πάλη σώμα με σώμα με τον γιγαντόσωμο μοτοσυκλετιστή.

Κατά τη διάρκεια της πάλης, ο ύποπτος τραυμάτησε τον αστυφύλακα συνοδό στο χέρι, (Κάταγμα) και μετά έβγαλε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και το κάρφωσε στο δεξί μπράτσο του αρχιφύλακα οδηγού, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμοραγία διότι κόπηκε η αρτηρία.

Αμέσως επιτέθηκε πάλι με μαχαιριά στο στήθος του αρχιφύλακα προξενόντας του ελαφρύ τραύμα στο στήθος διότι το στιλέτο βρήκε στη μεταλική κονκάρδα της άμεσης δράσης.

Τότε ο οδηγός αρχιφύλακας έβγαλε το όπλο του και με βολή ακινητοποίησης στο πόδι του δράστη, τον τραυμάτισε. Τελικά η μοτ/τα ήταν κλεμμένη.

Στο νοσοκομείο αργότερα βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και ένα περίστροφο magnum 357 το οποίο δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει.

Η Ελληνική πολιτεία τίμησε τον Χρ. Μπαλάσκα με το μετάλιο της ανδραγαθίας και τον προήγαγε στον βαθμό του ανθυπαστυνόμου. Ο συνοδός του αδίκως δεν έλαβε το μετάλλιο.... και έλαβε χρηματική αμοιβή και έπαινο. Άλλη μια περίπτωση η οποία καταδεικνύει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού. Ποτέ δεν ξέρει τι του επιφυλάσει το οκτάωρο...

Κατά τη διάρκεια αυτού του αφιερώματος στις ανδραγαθίες αμεσοδρασιτών των περιπολικών, έγινα δέκτης παραπόνων απο αρκετούς συναδέλφους, οι οποίοι μόλις μου εξιστόρισαν τα δικά τους περιστατικά, φάνηκε ότι πράγματι και αυτοί θα έπρεπε να τιμηθούν με το ανώτατο μετάλλιο της ανδραγαθίας.

Δυστυχώς η αδικία είναι μέσα στή ζωή μας. Άλλοι το δικαιούνται και δεν το λαμβάνουν και άλλοι το λαμβάνουν χωρίς να το δικαιούνται. Έτσι είναι η ζωή....

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis