Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
mat
13:44 | 25/08/2023

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε (πηγή: liberal.gr)

Από την 1η Μαΐου το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να σβήσει 472 φωτιές στον Ασπρόπυργο. Μόνο στον Ασπρόπυργο! Φωτιές σε εξωτερικό χώρο. Εν υπαίθρω, που θα έλεγε, σε παλαιότερα ελληνικά, το δελτίο συμβάντων.

Διαβάστε επίσης

Οι πυροσβέστες πήγαν, έσβησαν τη φωτιά. Έκαναν το καθήκον τους, όπως οφείλουν, κι αποχώρησαν. Έτσι κάνουν πάντα. Χωρίς να προχωρήσουν σε ανακριτική διαδικασία. Εάν διερωτάστε «γιατί», αρκεί να θυμηθείτε το εξής:

Την Τρίτη, όταν ξέσπασε η φωτιά στον Ασπρόπυργο και πάλι (για 472η φορά) κι έτρεχε η Πυροσβεστική να τη σβήσει, μια ομάδα Ρομά έβρισκε την ευκαιρία, μέσα στην αναταραχή, να κάνει πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις εργοστασίου.

Ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Κατέφθασαν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταπολέμησης Εγκλήματος (ΟΠΚΕ). Με την εμφάνιση των αστυνομικών η ομάδα Ρομά διεμβόλισε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και κατέφυγε σε γειτονικό καταυλισμό. Από εκεί, οι αστυνομικοί δέχθηκαν ομαδικό πετροβολισμό και υποχρεώθηκαν, αφού ενημέρωσαν το Κέντρο, να αποχωρήσουν…

Ο δήθεν «δικαιωματισμός» κέρδισε άλλη μια φορά. Η Ελληνική Αστυνομία απέφυγε να δράσει όπως οφείλει προκειμένου να μην ξεσηκωθεί μια άλλη ομάδα πολιτών που καταφέρνει να επιβάλλει την ιδεοληψία της πάνω στο Νόμο. Έτσι, στο όνομα των «δικαιωμάτων» υποχωρεί το Κράτος του Δικαίου, παράγεται αδικία και μέσα στην κοινότητα βρίσκει καταφύγιο μια έκφανση της παραβατικότητας.

Ο Ασπρόπυργος είναι «πεδίο» της ανομίας, αναγνωρισμένο από το ελληνικό Κράτος. Εκεί δεν επιτρέπεται η εφαρμογή του Νόμου. Οι φωτιές σβήνονται, για να ανάψουν την επόμενη στιγμή σε κάποιο άλλο σημείο της περιοχής, χωρίς καμία συνέπεια.

Δυστυχώς, το Κράτος (μας) είναι φοβικό. Δεν το κρύβει. Έχει υποχωρήσει από χρόνια. Στις δυο πρόσφατες περιπτώσεις αστυνομικής εμπλοκής σε καταδίωξη Ρομά, που η μια κατέληξε με θανάσιμο τραυματισμό από σφαίρα αστυνομικού, προκλήθηκε όπως πάντα σάλος σ´ ένα κομμάτι της κοινωνίας. Πάγωσε την Κυβέρνηση και κατά συνέπεια την Ελληνική Αστυνομία. Το ίδιο κομμάτι της κοινωνίας σε ένα μήνα έχει ξεχάσει το συμβάν, για να έχουμε και μια αίσθηση του εφήμερου της αντίδρασης και της υποτιθέμενης ευαισθησίας. Ούτε φυσικά το ενδιαφέρον για τη φροντίδα των Ρομά είναι ουσιαστικό. Οι Ρομά προφανώς δεν είναι όλοι παραβατικοί και πρέπει να υποστηριχτούν με σοβαρότητα, κυρίως με τη συναίνεση τους.

Έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. προτιμά να την παίρνουν στο κατόπι! Από το να μπλέξει…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπερψηφίστηκε δυο φορές με μεγάλη διαφορά, διότι οι ψηφοφόροι πίστεψαν ότι θα τολμήσει. Έως στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη πως έχει ξεπεράσει πολυετείς δισταγμούς να κυβερνήσει αποτελεσματικά, πάντα, με το γράμμα του Κράτους Δικαίου.

Η εμφανής κυβερνητική αδυναμία, φέρνει απογοήτευση στους πολίτες που επιλέγουν Μητσοτάκη.
Η μεγάλη πύρινη περιπέτεια του φετινού καλοκαιριού δίνει την ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στην «αποτυχία» που αποδίδουν όχι μόνο οι αντίπαλοι της, κυρίως οι «δικοί» του άνθρωποι.

Και επιτέλους, δεν ζητείται τίποτε παραπάνω, παρά η εφαρμογή του Νόμου!
Πόσο φόβος πια έναντι των «δικαιωματιστών»;…

Πηγή: liberal.gr

Πηγή φωτογραφίας: πρακτορείο intimenews

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis