Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:59 | 28/12/2022

Το μεσημέρι της Τετάρτης καταγράφηκε στα δελτία συμβάντων της Αστυνομίας ίσως η πιο συγκινητική ιστορία για το 2022, με στελέχη της Άμεσης Δράσης να επαναφέρουν στη ζωή ένα βρέφος μόλις 34 ημερών.

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι η μητέρα του βρέφους κάλεσε το «100» και ζήτησε απεγνωσμένα βοήθεια, επειδή το μωρό της ούτε ανέπνεε ούτε είχε σφυγμό.

Διαβάστε επίσης

Τυχαία μεταξύ των δύο αστυνομικών, που έφθασαν στο σημείο, ο ένας είχε εκπαιδευτεί σε σεμινάριο ΚΑΡΠΑ για βρέφη. Η μητέρα σαν στήλη άλατος με το παιδί στα χέρια, δεν άφηνε τον αστυνομικό να το αγγίξει, αλλά την κοίταξε στα μάτια και την έπεισε να του το εμπιστευθεί.

Με τα δύο δάκτυλά του έκανε τις θωρακικές πιέσεις, ενώ του έδωσε και την τεχνητή αναπνοή, μέχρι που το βρέφος επανήλθε στη ζωή και άνοιξε τα μάτια. Χωρίς να χάσουν χρόνο μετέφεραν το μωρό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί το παρέλαβαν και είπαν πως εάν ο αστυνομικός δεν είχε τη συγκεκριμένη εκπαίδευση το βρέφος θα είχε φύγει από τη ζωή.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την αντίδραση των γονέων, μόλις κατάλαβαν ότι το παιδί αναπνέει και πάλι.

Πολλές φορές στο παρελθόν συνδικαλιστές της Αστυνομίας έχουν προτείνει στην ηγεσία του Σώματος τη διεξαγωγή σεμιναρίων στα στελέχη της Άμεσης Δράσης, τα οποία συχνά φθάνουν πριν από τους διασώστες του ΕΚΑΒ σε περιστατικά, που χρειάζεται η παροχή Α′ Βοηθειών, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν διεξαχθεί με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.

 

Μανώλης Ασαριώτης

huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis