Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ομαδα ζητα
20:14 | 30/11/2022

Έτος 1979. Ιδρύεται η Ομάδα "" με απόφαση της τότε ηγεσίας της Α.Π.

Τα επόμενα χρόνια και ειδικά μετά την ενοποίηση των Σωμάτων σε Ελληνική Αστυνομία, οι "Ζητάδες" πληθαίνουν στον Νομό Αττικής, ενώ η δράση τους επεκτείνεται και σε άλλα αστικά κέντρα, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Διαβάστε επίσης

Στο πνεύμα μονάδας που ξεκάθαρα αναπτύσσεται ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, εντάσσονται μεταξύ άλλων και τα ειδικά διακριτικά σήματα που φορούν οι υπηρετούντες στην ειδική αυτή υπηρεσία.

Το αρχικό σήμα της Ομάδας "Ζ" ξεκίνησε από μια ιδέα του Αρχιφύλακα Κωνσταντίνου Καβαλινάκη λίγο πριν την ενοποίηση της Ελληνικής Χωροφυλακής με την Αστυνομία Πόλεων.

Υλοποιήθηκε στο εργαστήριο με την επωνυμία Taboo στην οδό Μάγερ, στο κέντρο της Αθήνας, όπου φιλοτεχνήθηκε τόσο από τον ιδιοκτήτη αυτού Παναγιώτη Μπιτζιλέκη, όσο και από τον Αστυφύλακα της Ομάδας "Ζ", Βασίλειο Τσάτσο καταλήγοντας στην τελική μορφή του σήματος, η οποία ήταν μαύρη με χρυσά περιγράμματα.

Το σήμα ήταν μεταλλικό και φοριόταν αριστερά στο στήθος, στο ύψος της καρδιάς, με ξεκάθαρο συναισθηματικό συμβολισμό...

Η νεότερη έκδοσή του είναι ασημένια, χρωματισμένη με υγρό σμάλτο -όπως η εικονιζόμενη- και συμπληρώνεται από κεντητό σήμα στο δεξί μπράτσο, αντιδιαμετρικά από το σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

** Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν στη σελίδα στο fb της  "ΜΝΗΜΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ"

Εικόνα
ΖΗΤΑ
Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis