Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ζελένσκι
10:14 | 11/10/2023

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται σήμερα στο Βέλγιο, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου πραγματοποιείται σύνοδος των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί του ΝΑΤΟ πρόκειται επίσης να συναντηθούν με τον Ουκρανό ομόλογό τους Ρουστέμ Ουμέροφ κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ- Ουκρανίας, το οποίο συστάθηκε στη διάρκεια της συνόδου της Συμμαχίας στο Βίλνιους τον Ιούλιο με στόχο να ενισχυθεί η συνεργασία.

Διαβάστε επίσης

Οι υπουργοί Άμυνας θα συζητήσουν επίσης και άλλα ζητήματα εκτός της Ουκρανίας, περιλαμβανομένης της ζημιάς που υπέστη υποθαλάσσιος αγωγός αερίου και ένα καλώδιο τηλεπικοινωνιών που συνδέει τη Φινλανδία και την Εσθονία.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ πρόκειται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση μέσω βιντεοσύνδεσης για να συζητήσει την επίθεση της Χαμάς εναντίον της χώρας του.

Βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι ο Ζελένσκι πρόκειται να παραστεί σε συνεδρίαση της «Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία» μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και να συναντηθεί με την βελγική κυβέρνηση.

Κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής οι αξιωματούχοι αναμένεται να επικεντρωθούν στην παροχή βοήθειας στην Ουκρανία ώστε να προετοιμαστεί για τον χειμώνα, κυρίως με την ενίσχυση των αμυντικών της συστημάτων, προκειμένου να απωθεί τις ρωσικές επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών, και την αποστολή επιπλέον πυρομαχικών για να συνεχιστεί η ουκρανική αντεπίθεση.

Ο Ζελένσκι μετέβη στις Βρυξέλλες έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες, Τρίτη, στη Ρουμανία, από όπου ζήτησε να ληφθούν μέτρα ώστε η Ρωσία να μην μετατρέψει τη Μαύρη Θάλασσα σε «νεκρή ζώνη» για τη ναυσιπλοΐα μετά την απόσυρση της Μόσχας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis