Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
α
22:14 | 05/03/2026

Φωτιά σε παλιό αστυνομικό τμήμα στο Έξετερ της Αγγλίας εξετάζεται ως εσκεμμένος εμπρησμός, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για «ύποπτο περιστατικό».

Πληρώματα της Πυροσβεστικής και Διασωστικής Υπηρεσίας του Ντέβον και του Σόμερσετ κλήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής σε ένα εγκαταλελειμμένο αστυνομικό τμήμα στην οδό Heavitree, στο Έξετερ, έπειτα από αναφορές για καπνό που έβγαινε από το κτίριο.

Διαβάστε επίσης

Η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο στις 01:45 ώρα Γκρίνουιτς, χαρακτήρισαν το συμβάν ως «μικρή φωτιά» και επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε κανείς μέσα στο κτίριο τη στιγμή του περιστατικού.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης πυροσβεστικά οχήματα από τις περιοχές Danes Castle, Crediton και Middlemoor. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά περιοριζόταν εντός του κτιρίου.

Οι πυροσβέστες φόρεσαν αναπνευστικές συσκευές και ξεκίνησαν έρευνα για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, δύο ακόμη φωτιές, που επίσης θεωρήθηκαν εσκεμμένες, είχαν ξεσπάσει στο ίδιο ακριβώς κτίριο μέσα στην ίδια εβδομάδα.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς το ερώτημα παραμένει: ποιος – και γιατί – στοχεύει επανειλημμένα ένα παλιό αστυνομικό τμήμα;

 

*Για περισσότερα θέματα που αφορούν τις αστυνομικές δυνάμεις και τις εξελίξεις σε χώρες του εξωτερικού, μπορείτε να διαβάσετε την αποκλειστική αρθρογραφία του policenet.gr εδώ.

 

Policenet.gr © | 2026 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis