Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 18/03/2023

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα του αστυνομικού που οδηγούσε γερανοφόρο όχημα στην οδό Ακαδημίας με επικίνδυνους ελιγμούς προχθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

H εικόνα του αστυνομικού που οδηγούσε γερανοφόρο στην Ακαδημίας κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, είναι από προχθες θέμα συζήτησης

 Ένας πολίτης τραυματίστηκε και πολλοί ακόμα βίωσαν το φόβο. Η ΕΛ.ΑΣ έχει διατάξει ΕΔΕ για το συμβάν, ενώ έγινε και παρέμβαση εισαγγελέα.

Tη διενέργεια ποινικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας για τους επικίνδυνους ελιγμούς του οδηγού του γερανοφόρου στην καρδιά της πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης για την τραγωδία των Τεμπών. Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αν έχουν τελεστεί απο τον αστυνομικό τα εξής αδικήματα:

-Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών
-Απόπειρα ή και τετελεσμένη και επικίνδυνη σωματική βλάβη
-Οι επικίνδυνοι ελιγμοί του οδηγού έχουν προκαλέσει πολύ αρνητική εντύπωση. Παραλίγο να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.
 

«Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός"»

«Αν σταματούσα θα δεχόμουν επίθεση. Δε θα έβγαινα ζωντανός. Φοβήθηκα, δεν είχα άλλη επιλογή. Ίδιο περιστατικό βίωσα λίγα λεπτά πριν, Ακαδημίας και Ομήρου. Προσπαθούσαν να μου σπάσουν τα τζάμια και να μου πετάξουν μολότοφ και καπνογόνα. 'Εβλεπα τα χέρια τους. Μου φώναζαν "εδώ θα καείς ζωντανός".

'Εβαλα σειρήνα και κινήθηκα προς την Ακαδημίας για να απεγκλωβιστώ. Ακαδημίας και Αμερικής δέχομαι τη δεύτερη επίθεση. Δεν είδα τον πολίτη πίσω απο τον κάδο καθώς δέχθηκα πρώτα επίθεση απο τα δεξιά και ύστερα από τα αριστερά.
 

Ποιος είναι ο οδηγός του γερανοφόρου της ΕΛΑΣ

Να δούμε όμως ποιος βρίσκεται πίσω απο το τιμόνι του γερανοφόρου.
Πρόκειται για τον αστυνομικό ο οποίος διόλου άπειρος είναι, αφού υπηρετεί πάνω απο 10 χρόνια.
Είναι αστυνομικός στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών. Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει ΕΔΕ για το περιστατικό, ενώ ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε πλήρη και τάχιστη διαλεύκανση

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται σε 3 άξονες.

  • Ηταν ξαφνική και απρόκλητη επίθεση;
  • Λάμβανε ενημέρωση απο τον ασύρματο;
  • Θα έπρεπε να κόψει ταχύτητα; 

Αργά προχθές το βράδυ, διαρροές απο την ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ότι το γερανοφόρο κινούνταν προς το υπηρεσιακό όχημα της 'Ολγας Γεροβασίλη που είχε δεχθεί επίθεση όπως βλέπετε στα αποκλειστικά ντοκουμέντα που εξασφάλισε το Star.

αυτοκίνητο Γεροβασσίλη

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μιλώντας για ψεύδη.

«Ουδέποτε το προσωρινώς σταθμευμένο όχημα ασφαλείας μου ακινητοποιήθηκε αλλά μάλιστα αποχώρησε από το σημείο αυτοκινούμενο και μάλιστα νωρίτερα! Από πότε για ένα τζάμι χρειάζεται γερανός;».

parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis