Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:24 | 29/02/2024

Χθες, 28 Φεβρουαρίου 2024 - Hμέρα μνήμης των 57 θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο και πριν από την έναρξη των εργασιών, τηρήθηκε 1΄ σιγή στη μνήμη τους, με την ευχή όλων μας να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία στον τόπο μας.

Ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ στάθηκε ιδιαίτερα στις συναντήσεις με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ επισημάνθηκε σειρά θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων και κυρίως το βασικό αίτημά μας για τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας βάσει χρονοδιαγράμματος.

Η Ομοσπονδία θα καλέσει επίσης τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν το αίτημά μας και για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές συναντήσεις το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η θωράκιση του αστυνομικού προσωπικού είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την Ομοσπονδία μας, λόγω και των τρομοκρατικών απειλών που εμφανίστηκαν ξανά στη χώρα. Γι’ αυτό οφείλουμε άλλωστε να συγχαρούμε δημοσίως όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την έγκαιρη εξουδετέρωση των νέων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Στη συνάντηση, ειδικότερα, με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ κυριάρχησε το συνεχιζόμενο πάρεργο των μεταγωγών κρατουμένων προς τα νοσοκομεία από αστυνομικούς και όχι, όπως προβλέπεται, από την αρμόδια Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης  Καταστημάτων Κράτησης. Επίσης ζητήσαμε να αντικατασταθεί ο απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων, να αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού κλπ.

Στη συνάντηση με τον Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ προτάξαμε την έκδοση νέας Κανονιστικής Διαταγής για τις μεταγωγές κρατουμένων, δεδομένου ότι η ισχύουσα έχει ανασταλεί μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, όταν διαπιστώσαμε ότι επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί αντικανονικά, πέραν πάσης λογικής και αποτελεσματικής επιχειρησιακής λειτουργίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε επίσης:

- στη μοριοδότηση υπηρεσιών και στην καθιέρωση λίστας προτεραιότητας στις αποσπάσεις με δαπάνες δημοσίου κλπ.

- στην ορθολογική αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ζητώντας να μην υπάρξουν ξανά μηδενικές μεταθέσεις.

- στη διαφύλαξη του ισχύοντος αντικειμενικού - αξιοκρατικού Κώδικα Μεταθέσεων, προβαίνοντας στις όποιες επί μέρους τροποποιήσεις διατάξεών του, σύμφωνα και με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας.

- στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

στη λειτουργία του ΤΑΠΑΣΑ και την αξιοποίηση της περιουσίας του, θέμα για το οποίο ο κ. Αρχηγός συμμερίστηκε τις θέσεις μας.

Η Ομοσπονδία, επιπλέον, χαιρέτισε τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εξαίρεση της εμφάνισης αστυνομικών μαρτύρων στην ακροαματική διαδικασία, καθώς και για τη διακίνηση των δικογράφων με ηλεκτρονικά μέσα, ευελπιστώντας στην έμπρακτη εφαρμογή τους.

Όσο για την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον ισχύοντα νόμο 4931/22 για τις ακούσιες νοσηλείες, τονίσαμε ότι η εγκύκλιος που εκδόθηκε από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτριο ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ, δεν είναι ανώτερη του νόμου και σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει είτε να αλλάξει το νόμο είτε να τον εφαρμόσει.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση, ο Πρόεδρος τόνισε ότι η πρόσφατη πρωτοβουλία μας, να τιμηθεί η μνήμη του αείμνηστου Γεωργίου Λυγγερίδη από το Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, βρήκε θετική ανταπόκριση.

Το Δ.Σ. σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη ενημερώθηκε, τέλος, για οργανωτικά - λειτουργικά ζητήματα που τέθηκαν από μέλη του.

 

                         Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

             O Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

 ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis