Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:29 | 09/02/2024

Τις Διευθύνσεις Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής και Αλλοδαπών Αττικής, επισκέφθηκε εχτές κλιμάκιο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ. Ειδικότερα:

Κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής Ταξίαρχο κ. Νικόλαο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, συζητήσαμε για τον απαρχαιωμένο στόλο οχημάτων που χρήζει άμεσης αντικατάστασης τόσο για την ασφάλεια των συναδέλφων μας όσο και των κρατουμένων. Επίσης, αναδείχθηκε η έλλειψη προσωπικού και η αναγκαιότητα άμεσης κάλυψης αυτού. Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας δεν πρέπει να απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα, όπως οι μεταγωγές ασθενών από τις φυλακές σε νοσοκομεία, οι οποίες βάσει νομοθεσίας εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί η προσφορά της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών, η οποία με την άρτια εκπαίδευση των μελών της και τον εξοπλισμό που διαθέτει, συμβάλλει στην θετική ανταπόκριση της Διεύθυνσης Μεταγωγών - Δικαστηρίων Αττικής σε ειδικές και επικίνδυνες αποστολές.

Κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Ταξίαρχο κ. Ιωάννη ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, κυριάρχησαν επίσης τα προβλήματα των συναδέλφων και της Υπηρεσίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και σύγχρονου εξοπλισμού - μέσων. Μάλιστα, τονίστηκε ότι επειδή η διεκπεραίωση των εγγράφων υπόκειται σε χρονοδιαγράμματα, η έλλειψη προσωπικού θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα και με συναρμόδια Υπουργεία.

Όλα αυτά θα τεθούν υπόψη του νέου Αρχηγού, Αντιστρατήγου κ. Δημητρίου ΜΑΛΛΙΟΥ σε προσεχή συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.

 

                         Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

                    O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας

               ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος          ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis