Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
20:24 | 22/02/2024

Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΜΑΛΛΙΟ συναντήθηκε το προεδρείο της Ομοσπονδίας και τον ενημέρωσε αναλυτικά για συγκεκριμένα αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τα οποία χρονίζουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ειδικότερα,  εξέφρασε στον κ. Αρχηγό την έντονη ανησυχία των συναδέλφων μας για τη βραδύτητα με την οποία χειρίζεται το Αρχηγείο τις εκκρεμότητες που έχουν ήδη συζητηθεί σε προγενέστερους χρόνους και του έθεσε επιτακτικά την ανάγκη να αποτυπωθεί εμπράκτως το ενδιαφέρον της νέας Ηγεσίας με τη λήψη των ενδεδειγμένων πρωτοβουλιών και αποφάσεων.

Τα ζητήματα για τα οποία αναμένουμε επιτακτικά τις απαντήσεις από το Αρχηγείο, αφορούν τα ακόλουθα θέματα, πέρα από τις αιτιολογίες που προβάλλονται όλο αυτό το διάστημα:

-Την έκδοση Κανονιστικής Διαταγής περί μεταγωγών σε συνδυασμό με  την εφαρμογή του Ν. 4937 (ΦΕΚ Α' 106/02-06-2022), καθώς και την έλλειψη προσωπικού της αρμόδιας υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την καθημερινή ενίσχυσή της από τις ήδη υποστελεχωμένες Διευθύνσεις Αστυνομίας. Η Ομοσπονδία επέδωσε για άλλη μια φορά ολοκληρωμένο Υπόμνημα με τις προτάσεις της.

-Τις αποσπάσεις με δαπάνες δημοσίου με αξιοκρατικό τρόπο, κατά το πάγιο αίτημά μας προς όλους τους Αρχηγούς του Σώματος.

-Την προσαρμογή του Π.Δ.100/2003, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (μοριοδότηση των υπηρετούντων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, τροποποίηση τόπου συμφερόντων και άλλων διατάξεων).

-Την κατάργηση της απαράδεκτης αναδρομικής κράτησης εισφορών υπέρ του Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

-Την εύρυθμη λειτουργία του ΤΑΠΑΣΑ και άλλα εκκρεμή ζητήματα.

-Το καθεστώς εφαρμογής του εγχειρήματος των αμειβομένων περιπολιών για το οποίο θέσαμε καίρια ερωτήματα, όπως τοποθετηθήκαμε και με την ανακοίνωσή μας. (υπ’ αριθ. 302/9/97 από 09/02/2024 έγγραφό μας)

-Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

-Την προώθηση ρυθμίσεων και διατάξεων για ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού

Ο κ. Αρχηγός ζήτησε πίστωση χρόνου ώστε να ενημερωθεί και να μας απαντήσει το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από τη συνάντηση που έλαβε χώρα την 13η Φεβρουαρίου 2024 μέχρι και σήμερα, δέκα ημέρες μετά, δεν έχουμε όμως λάβει ακόμα καμία ουσιαστική απάντηση.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι για το Αρχηγείο, τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό, δεν είναι στις πρώτες του προτεραιότητες. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένουμε τις δέουσες απαντήσεις.

Ως Ομοσπονδία έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε και να προστατέψουμε τις ανάγκες των συναδέλφων μας. Στη ζωή δεν μετρούν μόνο οι υποχρεώσεις έναντι της υπηρεσίας. Ας μην το παραβλέπει κανείς αυτό.

Κύριε Αρχηγέ, έχετε την ευθύνη εν έτει 2024 να διαμορφώσετε μια σύγχρονη αστυνομία που θα σέβεται τις ανάγκες τόσο του εργαζόμενου αστυνομικού, όσο και της κοινωνίας που όλοι υπηρετούμε.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis