Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 01/08/2023

Του Μάνου Μαργετάκη *

Την ώρα που η Ελλάδα καίγεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές και όλος ο μηχανισμός είναι στα κόκκινα, την ίδια ώρα που χάθηκαν στο βωμό του καθήκοντος και της υπερεργασίας οι πιλότοι μας ΜΟΥΛΑΣ Χρήστος και ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ Περικλής, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Τμήματα Ασφάλειας της Αθήνας και τα γραφεία ταυτοτήτων κλείνουν λόγω έλλειψης αστυνομικών, κάποιοι ανάλγητοι στέλνουν δεκάδες αστυνομικούς και τρία πυροσβεστικά οχήματα για να (εξ)υπηρετήσουν τα κοράκια των funds και των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας!

Διαβάστε επίσης

Η αναλγησία δεν επαρκεί από μόνη της για να αποδώσει την κατάσταση. Δυστυχώς είναι κάτι χειρότερο. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια γύρω  από το άθλιο καθεστώς των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από  ανθρώπους που είναι ευάλωτοι οικονομικά. Πώς εξηγείται ότι βρίσκουν και διαθέτουν ένα μεγάλο αριθμό αστυνομικών να συνδράμει σε έξωση από πλειστηριασμό, όταν την ίδια ώρα δεν τους διαθέτουν στα Τμήματα Ασφαλείας στη Δάφνη, στη Καλλιθέα, στη Κυψέλη, στην Ομόνοια, στο Γαλάτσι, στο Βύρωνα κ.α με αποτέλεσμα αυτά να κλείνουν από έλλειψη προσωπικού;

Η Ελληνική Αστυνομία επιβάλλεται να βρίσκεται στις γειτονιές, για την εξιχνίαση των εγκλημάτων και για να λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων όταν θίγεται το δίκιο τους και όχι να διατάσσεται να συνδράμει σε απάνθρωπους πλειστηριασμούς και άλλες δράσεις που μας φέρνουν απέναντι στη κοινωνία. Οι εργαζόμενοι στην αστυνομία και πυροσβεστική είναι λειτουργοί που δίνουν αγώνα στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης σε υπηρεσίες με έλλειψη προσωπικού, με εργασιακές συνθήκες γαλέρας, για να υπηρετήσουν τον πολίτη. Είναι κρίμα να μας οδηγούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους, σε πράξεις που πλήττουν το κύρος του σώματος.

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι με βάση τη νομοθεσία να συνδράμουν για την προστασία του δικαστικού επιμελητή και μόνο. Δεν σπάνε πόρτες και κανένας συνάδελφος δεν θα προέβαινε σε τέτοια πράξη. Στρουθοκαμηλίζουν όσοι ρίχνουν την ευθύνη στον αστυφύλακα και όχι σε όσους ψήφισαν ή συμβιβάζονται με νόμους  που κατάργησαν την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το επόμενο διάστημα έρχονται χιλιάδες πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας σε οικονομικά εξαθλιωμένους και με σοβαρά προβλήματα υγείας συμπολιτών μας. Είναι τα σπίτια των πατεράδων μας, των συναδέλφων μας και των φίλων μας. Η Κυβέρνηση οφείλει να εισάγει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει όλους τους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας των ευάλωτων συμπολιτών μας, αλλιώς το κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει για όλους μας.

*εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.ΑΣ.Υ 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis