Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:19 | 03/06/2023

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες που σχεδιάζονται από το ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων Κορέν (Koren Training Area-KTA) της Βουλγαρίας η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY)  της Τακτικής Άσκησης Mετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «PIRIN SENTINEL – 23», επιπέδου Τάγματος.

Η άσκηση διεξήχθη με τη συμμετοχή τμημάτων της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧIII ΤΘΤ) «3ο ΣΙ – ΔΟΡΥΛΑΙΟ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας και της Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης

Η ΤΑΜΣ «PIRIN SENTINEL – 23» πραγματοποιήθηκε με πραγματικά πυρά και περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακής εκπαίδευσης με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Admiral Emil Eftimov, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Major General Deyan Deshkov.

Κατά την διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και η ενίσχυση των δεσμών των συμμετεχουσών χωρών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

«PIRIN SENTINEL - 23»     «PIRIN SENTINEL - 23»   «PIRIN SENTINEL - 23»

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis