Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:13 | 27/02/2024

Κοινή ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.:

Μόνο θυμηδία μας προκαλούν οι απαντήσεις που δόθηκαν χθες στη Βουλή από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του «ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ» κυρίας Κωνσταντίνας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Διαβάστε επίσης

Κύριε Υφυπουργέ, οι θετικές ρυθμίσεις που επικαλεστήκατε για να δικαιολογήσετε και υπερασπιστείτε το νομοθετικό έργο των προηγούμενων Υπουργών και Υφυπουργών, ήταν απόρροια των αγώνων μας και όχι δικές τους νομοθετικές πρωτοβουλίες. Είμαστε φυσικά υπερήφανοι που επιλύουμε αιτήματα των συναδέλφων μας και βεβαίως σας ευχαριστούμε που τα επικαλείστε, όμως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Η ενεστώσα πολιτική ηγεσία, έχει μια και μοναδική ευκαιρία για να μην βρεθεί ξανά στη δυσάρεστη και προκλητική για το αστυνομικό προσωπικό, θέση που την οδήγησαν κάποιοι προκάτοχοί σας. Να αφήσει τις δικαιολογίες περί δημοσιονομικής στενότητας και να θεσμοθετήσει τώρα ένα δίκαιο μισθολόγιο, συμπεριλαμβανομένου του «επικινδύνου», σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μην επικαλείστε, επομένως, αυξήσεις μισθών που έχουν καταγγελθεί ως κοροϊδία την ώρα που ο αστυνομικός εξουθενώνεται και δίνει σκληρό και επικίνδυνο αγώνα επιβίωσης μέσα σε με μια διαρκώς φτωχοποιούμενη κοινωνία.

Μη λαϊκίζετε και μην υπόσχεστε ότι θα δώσετε δήθεν κίνητρα στις μάχιμες υπηρεσίες. Ο μισθός του αστυνομικού διέπεται από ειδικό μισθολόγιο που εδράζεται σε ειδικές προϋποθέσεις, ώστε να αποτελεί αυτός θεσμική εγγύηση αποτελεσματικότητας, ως κρατικός λειτουργός που ασκεί εκτελεστική εξουσία. Τα καθήκοντα του αστυνομικού δεν έχουν καμία σχέση με τις αρμοδιότητες κανενός άλλου δημοσίου υπαλλήλου.

Τουλάχιστον, αρχίστε από εκεί που σταμάτησε το 2022 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ για την επικινδυνότητα της εργασίας (δείτε το εδώ) και μην επιχειρείτε να κερδίσετε χρόνο, θυμίζοντάς μας τις κακές πρακτικές του πολιτικού μας συστήματος. Άλλα να λέτε ως αντιπολίτευση και άλλα να κάνετε ως κυβέρνηση.

-Πεθαίνουν συνάδελφοί μας κι εσείς ακόμα μιλάτε για λογιστήρια;

-Έχετε αντιληφθεί ότι οδηγείτε τους αστυνομικούς, ιδίως τους νέους που εισέρχονται στο σώμα σε ηλικία 18 ετών, σε συνθήκες δουλείας, με μισθούς πείνας και εξαθλίωσης;

-Πόσα άλλα θύματα στο βωμό του καθήκοντος πρέπει να θρηνήσουμε για να αποφασίσετε τα αυτονόητα;

Ή μήπως νομίζετε ότι έχετε εξασφαλίσει πίστωση χρόνου από τις Ομοσπονδίες μας;

Τελείωσε ο χρόνος των πολιτικών υποσχέσεων! Στο εξής όχι δεσμεύσεις, αλλά έμπρακτες διαβεβαιώσεις.

ΠΟΑΣΥ ΚΑΙ ΠΟΑΞΙΑ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis