Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αυτοκινητο
14:59 | 01/09/2023

Μπορεί οι περισσότερες πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων να εστιάζονται στην αγορά των SUV, όμως η Volkswagen συνεχίζει να δίνει βαρύτητα και στο εμβληματικό Passat, το οποίο στην νέα του γενιά θα διαθέτει πιο premium υλικά, αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα και μεγαλύτερους χώρους.

Θα παραμείνει πλέον μόνο η έκδoση station wagon. Το μακρύ αμάξωμα και οι έντονες γραμμές δίνουν ξεχωριστή οντότητα, ενώ στο πίσω μέρος διακρίνεται μια φωτεινή γραμμή που το δίνει πλάτος. Σε σύγκριση με το απερχόμενο αυτοκίνητο, το νέο Passat προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα. Είναι 144 χιλιοστά μακρύτερο προς όφελος των επιβατών, ενώ το μεταξόνιο μεγάλωσε κατά 50 χιλιοστά. Ο χώρος των αποσκευών είναι 690 λίτρα, ενώ με αναδιπλούμενα τα καθίσματα ο χώρος εκτοξεύεται στα 1.920 λίτρα.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν δύο εκδόσεις plug-in με απόδοση 201 ίππων και 268 ίππων. Και τα δύο κινητήρια σύνολα χρησιμοποιούν έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία 19,7 kWh. Το κινητήριο σύστημα του δίνει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, θα υπάρχουν δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες turbo 2,0 λίτρων με απόδοση 201 ίππων και 261 ίππων - και οι δύο με τετρακίνηση 4MOTION. Οι επιλογές ντίζελ καλύπτονται από τους κινητήρες 2.0 TDI 120 ίππων και 148 ίππων, ενώ το πιο ισχυρό μοντέλο των 190 ίππων διαθέτει στάνταρ τετρακίνηση 4MOTION, επιτρέποντας μέγιστο βάρος ρυμούλκησης έως 2.200 κιλά. Όλα τα μοντέλα Passat θα συνοδεύονται μόνο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στο εσωτερικό, όλες οι εκδόσεις θα έχουν στάνταρ οθόνη αφής 12,9 ιντσών, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής οθόνη αφής 15 ιντσών. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν στάνταρ ψηφιακό ταμπλό 10,25 ιντσών που διαθέτει τέσσερις διαμορφώσιμες οθόνες, ενώ διατίθεται και η δυνατότητα head-up display.

Τα φυσικά κουμπιά επιστρέφουν στο τιμόνι, ενώ ο επιλογέας μετάδοσης κίνησης έχει μετακινηθεί στην κολόνα του τιμονιού (όπως στα μοντέλα της VW ID.) για να ελευθερωθεί περισσότερος χώρος αποθήκευσης στην κεντρική κονσόλα, η οποία προσφέρει ένα ζευγάρι ποτηροθήκες και άφθονους χώρους.

Το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Γερμανία και κατόπιν θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis