Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:36 | 05/05/2024

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Policenet.gr από αναγνώστη μας, που καταθέτει την άποψη του:

Καλό Πάσχα  σε όλους τους συναδέλφους. Υγεία σε σας και τις οικογένειες σας.

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή λοιπόν την ανάρτηση από τον ΣΕΦΕΑΑ σχετικά με το επίδομα πρώτης ανταπόκρισης, θεωρώ άδικο προσωπικά εγώ αλλά και αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι διατίθενται σε εκτέλεση υπηρεσίας οχημάτων των τμημάτων να μην συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω ενίσχυση. Δεδομένου ότι στα σήματα που καλούνται να επιληφθούν τα οχήματα των τμημάτων δεν διαφέρουν αυτών της άμεσης δράσης.

Ειδικότερα όμως, ο φόρτος εργασίας στα οχήματα τμημάτων είναι αρκετά επιβαρυμένος. Αυτό σαφώς προκύπτει και από τις υπογεγραμμένες αναφορές των περιπολικών που καθημερινά κατατίθενται στις γραμματείς των κατά τόπους τμημάτων. Επιπρόσθετα τα οχήματα των τμημάτων καθημερινά επιβαρύνονται με τις κάρτες σημάτων του 100, καθώς και με εγκλεισμούς και φύλαξη στόχων.
Αρκετά συχνά παραμένουμε στο πόστο μας πέραν του προκαθορισμένου ωραρίου, αφού αναλαμβάνουμε την περάτωση εγκλεισμού αλλά και φύλαξη στόχων με την αλλαγή να καθίσταται αδύνατη να εκτελεστεί στη λήξη του ωραρίου. Δεδομένη και αναπόφευκτη λοιπόν η υπέρβαση του ωραρίου εξαιτίας της μη πρόβλεψης τήρησης του.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι η συνεισφορά των οχημάτων των τμημάτων τοποθετείται σε μια γκρίζα ζώνη αναγνώρισης και μη. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η πολυλειτουργικότητα του προσωπικού που εκτελεί υπηρεσία τμήματος σαν άλλος ελβετικός σουγιάς. Τα κάνει όλα και συμφέρει και φυσικά όχι με τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες όσων αφορά το υπηρεσιακό πρόγραμμα και τη διάθεση των ημερών ανάπαυσης (ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που πλήττει το προσωπικό των τμημάτων).
Διότι ο συνάδελφος που κάνει σήμερα σκοπιά ή μέτρα ή μεταγωγές ή φύλαξη κρατουμένων ή ΑΞΥΠ δεν επιλέγει σχεδόν ποτέ εκείνος την εν λόγω υπηρεσία, αλλά τρίτος. Ενώ επαύριον θα διαταχθεί να εκτελέσει υπηρεσία οχήματος με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακόμη, ο πολίτης έχει άμεση-στενή επαφή με το τοπικό τμήμα για την ενημέρωση ή καταγγελία ενός περιστατικού. Άρα η άμεση ανταπόκριση προς το πολίτη είναι δεδομένη από το προσωπικό των τμημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε άδικο τον αποκλεισμό μας από την ενίσχυση και καθόλου τίμια η εκμηδένιση της συνεισφοράς του προσωπικού των τμημάτων τόσο στην υπηρεσία όσο και στη κοινωνία, συνυπολογίζοντας ότι καθημερινά εκτιθέμεθα σε κίνδυνο και επιλαμβανόμαστε σε περιστατικά που προστάζει η υπηρεσία μας.
Παραμένουμε και εμείς πυλώνες της πρώτης γραμμής και περιμένουμε την επίσημη στήριξη όλων των συνδικαλιστικών σωματείων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis