Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
17:39 | 02/04/2023

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (1/2-4-2023) σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) διακινητές, ένας αλλοδαπός και τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση χθες το πρωί σε περιοχές της Ροδόπης και της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου με την συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τρίτος διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός και   στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήσε το αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό της Ξάνθης και οι διακινητές – δράστες συνελήφθησαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπουλης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον αλλοδαπό δράστη, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη τρίτη περίπτωση σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον τέταρτο ημεδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί  Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της Χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον προέκυψε ότι για το όχημα έχει δηλωθεί υπαιξέρεση την 18-1-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ επιπλέον έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis