Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
14:19 | 01/02/2023

Συγκλονίζουν τα όσα είπε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου- Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας.

Μίλησε για ένα ταπεινό παιδί που όπως είπε δεν θα του άρεσε η λέξη ήρωας που χρησιμοποιείται για αυτόν. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη και τους άλλους πεσόντες, είπε. Έκανε τα πάντα για την πατρίδαπιστεύω ότι και μόνο η σημαία αύριο στο φέρετρο θα αναπαύσει την ψυχή του, ανέφερε ο πατέρας του 29χρονου πιλότου.

Διαβάστε επίσης

«Δεν μου αρέσει και δεν θα άρεσε και στον Μάριο η λέξη ήρωας[…] δεν θα άρεσε στο παιδί μου να το λένε ήρωα. Ήταν ταπεινό παιδί. Δεν έλεγε καν ότι είναι πιλότος, πόσω μάλλον ήρωας. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη και πρότυπο και τους άλλους πεσόντες[…] Το παιδί μου εμένα δεν σκοτώθηκε στον πόλεμο. Σκοτώθηκε σε μία άσκηση σε συνθήκες πολέμου και δεν είχε και αντίπαλο. Από που και ως που είναι ήρωας, δεν θα του άρεσε. Και σας λέω ούτε και εμένα μου αρέσει. Αν γινόταν μια αερομαχία και σκοτωνόταν θα έλεγα εντάξει, είναι ήρωας ή όσοι σκοτώθηκαν το ’40 στην Αλβανία είναι ήρωες[…] Εμένα μου έλεγε πατέρα είμαι πολεμιστής,. “Εγώ” μου λέει “πατέρα είμαι πολεμιστής, μαχητής”».

Όπως είπε ο κ. Τουρούτσικας για τον γιο του τα πάντα έκανε για την πατρίδα «Αύριο που θα τον κηδέψω η σημαία μόνο στο φέρετρο θεωρώ ότι θα αναπαύσει την ψυχή του… αν την βλέπει…» είπε συντετριμμένος ο πατέρας του υποσμηναγού.

Την ίδια ώρα οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη καλούνται σήμερα να πάνε για αναγνώριση του γιου τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του όπως είπε στην ΕΡΤ δεν θα παραστεί.

«Όχι δεν θα γίνει αναγνώριση. Δεν μπορούσα να πάω να υποστώ αυτό το μαρτύριο… καλά η μητέρα του δεν το συζητάμε είναι σε κώμα, σε κωματώδη κατάσταση. Εγώ είμαι καλύτερα… εντάξει ο δικός μου πόνος δεν είναι σαν της μάνας… είμαι λίγο πιο καλά… με βοηθά που μιλάω και με δημοσιογράφους κι ευχαριστώ, με βοηθάει πάρα πολύ, αλλά τους είπα να πάω να κάνω αναγνώριση ξεχάστε το. Δεν μετακινούμαι από το σπίτι μου, από το δωμάτιο που ζούσετο παιδί μου[…] μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο και στον τάφο[…] και πήραν DNA μην τα πολυλογούμε[…] Μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου; Εγώ τον είδα την Κυριακή σε άριστη κατάσταση, άριστη και γελαστό όλα ωραία. Θα πάω τώρα να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; […] πώς θα είναι το παιδί μου με τέτοια πτώση 800 χιλιόμετρα στο νερό; να δω τι; να το θυμάμαι έτσι;».

«Η μητέρα το έμαθε στις 4 η ώρα τη Δευτέρα το μεσημέρι. Το παιδί μου σκοτώθηκε 10:18 το πρωί γιατί πέταξε 10:13[…]10:18 σκοτώθηκε και είμαστε όλοι στην τρελή χαρά. Το έχω πει πάρα πολλές φορές στην τρελή χαρά και δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό δηλαδή ξεψυχούσε το παιδί μου και εγώ γέλαγα […] Ένα προαίσθημα, ένα συναίσθημα[…] Όταν διάβασε η γυναίκα μου ότι το Phantom έπεσε ήμουνα 100% σίγουρος ότι είναι ο γιος μου. Δεν ήμουνα σίγουρος μόνο ότι έχει σκοτωθεί γιατί ήξερα ότι είναι καλός πιλότος. Είχε ικανότητες, λέω μπορεί να πετάχτηκε, αλλά ότι ήταν αυτός ήμουνα σίγουρος. Αυτό ήταν διαίσθηση και όταν πήρα τηλέφωνο από τον πύργο ελέγχου, ένα συνάδελφό του, του μοναδικού που έχω το νούμερο και έκλαιγε, της λέω μην έχεις καμία ελπίδα ο Μάριος έχει σκοτωθεί, δεν μας το λένε και πράγματι.. αυτή ήλπιζε βέβαια» .

Ο κ. Τουρούτσικας εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F-4.

ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis