Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
12:00 | 29/06/2023

Η αδικαίωτη αγάπη ενός δημοσιογράφου με μια κοπέλα και ο έρωτάς του για τη δουλειά του είναι το θέμα του πρώτου μυθιστορήματος του Χρήστου Νικολαΐδη, "Μια στιγμή. Η Μαρία" (εκδόσεις “ Thessnews”) το οποίο παρουσιάστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. 

Την κοφτή γλώσσα του ρεπορτάζ μετέφερε στο βιβλίο του ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος, επισήμανε στον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Διαβάστε επίσης

Πρόσθεσε, δε, ότι το βιβλίο, το οποίο, όπως εξομολογήθηκε το χάρηκε, μπορεί να διαβαστεί ως περιπετειώδης μυθιστόρημα, αλλά και ως οδηγός για το πως ξεπερνάει ο δημοσιογράφος τα εμπόδια για να συντάξει το ρεπορτάζ του. 

Την εκτίμηση του στο πρόσωπο του Χρήστου Νικολαΐδη εξέφρασε ο Στέφανος Διαμαντόπουλος από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη και εκδότης του βιβλίου. Πρόσθεσε, ότι ο δημοσιογράφος δεν αγαπάει απλά τη δουλειά του, αλλά «ζει στο θέμα» και τον συνεχάρη για την ακεραιότητά του. 

Ο Χρήστος  Νικολαΐδης, επισήμανε ότι στο βιβλίο ήθελε να αποτυπώσει τον τρόμο που βίωσε κατά τη διάρκεια της κάλυψης του πολέμου στο Κόσοβο και κατόπιν στην Ουκρανία, να συμβουλέψει τους νέους δημοσιογράφους πως θα χαρούν τη δουλειά τους, αλλά και να μιλήσει στο κοινό για αυτά που προσφέρει η δημοσιογραφία στους λειτουργούς της.

Συμβούλεψε όσους δημοσιογράφους σκέφτονται να γράψουν βιβλίο να το κάνουν, καθώς, όπως είπε, ο ίδιος πέρασε πολύ ωραία και χαρακτήρισε τη συγγραφή λυτρωτικό και ωραίο ταξίδι.  

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Σούζυ Καζαντζίδου. Απόσπασμα του βιβλίου, το οποίο ο Χρήστος  Νικολαΐδης αφιέρωσε στη σύζυγό του, δραματοποίησαν οι ηθοποιοί Ολυμπία Δασκαλοπούλου και Παναγιώτης Καβαλιεράκης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, βουλευτές,  δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.  

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis