Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:39 | 10/06/2023

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κήρυξε την έναρξη του 54ου Παγκόσμιου Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM) που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την Τετάρτη 7 έως την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 (πατήστε εδώ), σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο εκπρόσωπος και Γενικός Γραμματέας του CISM Navy Captain Roberto Recchia και ο αρχηγός της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο CISM και Διευθυντής της Γραμματείας του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) Πλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ.

Διαβάστε επίσης

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, όπως και τους Έλληνες και ξένους αθλητές, αναφέρθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση, επισημαίνοντας συγχρόνως την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, καθόσον οι αθλητές πέραν του μεταξύ τους ανταγωνισμού έχουν να αντιμετωπίσουν και τις προκλήσεις των καιρικών συνθηκών κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον ιστορικό συμβολισμό της διεξαγωγής των αγώνων στην περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου, όπου πριν από δύο και πλέον χιλιάδες χρόνια διεξήχθη η Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στην συνέχεια επισήμανε τις κοινές αρετές και αξίες που συνδέουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον αθλητισμό, μεταξύ των οποίων η επιμονή και η προσήλωση στην νίκη, γεγονός που αποδεικνύεται με την συμπερίληψη αθλημάτων σε όλα ανεξαιρέτως τα στρατιωτικά προγράμματα εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Κλείνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο του CISM στην προώθηση του πνεύματος του αθλητισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, και παράλληλα ευχαρίστησε το σύνολο των φορέων που συνδράμουν την διεξαγωγή του Στρατιωτικού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, ευχόμενος καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους.

Για να διαβάσετε τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ.

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης:

● Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Shutenko Sergii.
● Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
● Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού – Διοικητής Δόγματος και Εκπαίδευσης (ΓΕΠΣ-ΔΙΔΟΕ) Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.
● Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ.
● Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) Υποναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αριστείδης Πανταζόγλου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και ο Υποστράτηγος Χρήστος Μανουράς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου.

Εικόνα
1

 

Εικόνα
1

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis