Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομικο τμημα
16:39 | 13/04/2024

Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά ζητώντας τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου αλλά και την υπαγωγή του στα Α.Τ. τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία ενισχύονται κάθε τουριστική περίοδο.

Στην ερώτησή της προς τον Υπουργό, η κ.Βατσινά υπενθυμίζει πρόσφατη κοινοβουλευτική της παρέμβαση με θέμα την υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας και την ανάγκαιότητα ενίσχυσης των Α.Τ. Αεροδρομίου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, τονίζοντας όμως ότι "με τις πρόσφατες εξελίξεις, το ΑΤ Αεροδρομίου και το ΑΤ Χερσονήσου ενισχύθηκαν ενόψει της τουριστικής περιόδου. Το ΑΤ Μαλεβιζίου όμως εξαιρέθηκε από την στελεχιακή ενίσχυση παρότι στο πεδίο αρμοδιότητάς του ανήκουν τουριστικές περιοχές με μεγάλη προσέλευση κόσμου".

Διαβάστε επίσης

Όπως έχει σημειώσει και κατά το παρελθόν, σε παλιότερη κοινοβουλευτική της παρέμβαση, η κ.Βατσινά "η έκταση αρμοδιότητας αφορά σε 293 km2 και οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής ξεπερνούν τις 16.500. Στην αρμοδιότητα του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος βρίσκονται και περί τα 2.000 καταστήματα (εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος) τις παραβάσεις των οποίων οφείλει να ελέγχει η Αστυνομία, επομένως κατά την τουριστική περίοδο είναι επιβεβλημένο να έχει περισσότερους αστυνομικούς, διαφορετικά θα μιλάμε για μια κατ’ ουσίαν πλήρη αδυναμία λειτουργίας".

Ωστόσο σε πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού κου Νικολακόπουλου, εκτέθηκαν όλα τα παραπάνω από τον κ. Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και η απάντηση ήταν ότι δεν γνώριζε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει αυτή την τουριστική αύξηση.

Με δεδομένο ότι πλέον η κατάσταση έχει έρθει σε γνώση του Υπουργού, η κ.Βατσινά καλεί τον Υπουργό να πράξει τα αιτούμενα.

"Η πλήρης αποδυνάμωση του ΑΤ Μαλεβιζίου που επιφορτίζεται με αστυνόμευση σε πολύ μεγάλο σε έκταση και σε πληθυσμό τουριστικό κομμάτι του Ηρακλείου, έχει οδηγήσει τους Αστυνομικούς να απασχολούνται με καθεστώς υπερεργασίας για να εξυπηρετήσουν πάγιες Υπηρεσιακές τους ανάγκες" - σημειώνει στην ερώτησή της η βουλευτής και καλεί τον Υπουργό να εντάξει το ΑΤ Μαλεβιζίου στα Αστυνομικά Τμήματα που χρήζουν στελεχιακής ενίσχυσης ενόψει τουριστικής περιόδου ώστε να επιλυθεί μόνιμα η υπάρχουσα κατάσταση υποστελέχωσης αλλά και να προβεί, εκτάκτως και εντός του μήνα, στη στελεχιακή ενίσχυση του ΑΤ Μαλεβιζίου, καθώς ήδη λόγω άριστων καιρικών συνθηκών έχει ξεκινήσει εν τοις πράγμασι η τουριστική περίοδος.

cretalive.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis