Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:39 | 18/03/2023

Μήνυμα για πολλούς αποδέκτες ήταν η πρωινή απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ουσιαστικά για το ξήλωμα, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Κώστα Σκούμα.

Τα «σύννεφα» είχαν μαζευτεί αρκετά βαριά πάνω από το γραφείο του τέως αρχηγού της αστυνομίας, με κάποιους από την πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη να δείχνουν ανοιχτά ότι δεν μπορούν να δικαιολογούν άλλο λάθη και παραλείψεις αλλά και κάποιους άλλους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν έναν τρόπο διοίκησης που δημιουργούσε αρκετά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης

Και ενώ η θητεία του εκάστοτε αρχηγού της αστυνομίας είναι διετής ενώ μπορεί να υπάρξει και τρίτος χρόνος ανανέωσης, το πρωί του Σαββάτου (18/3) συνεκλήθη το ΚΥΣΕΑ, το οποίο αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κώστα Σκούμα στον ένα χρόνο.

Στο παρελθόν, όσες φορές χρειάστηκε να αντικατασταθεί στον έναν χρόνο αρχηγός της αστυνομίας, αυτό έγινε με το να ζητήσει η κυβέρνηση την παραίτησή του.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε ζητηθεί κάποια παραίτηση, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του αρχηγού και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό συνέβη μόλις δύο μήνες μετά τις κρίσεις που έγιναν στην ελληνική αστυνομία, με τις αποστρατείες μάλιστα τότε αξιωματικών που είχαν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση.

Πάντως, η τελευταία παράγραφος στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από την ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ, αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που επιχειρησιακά λειτούργησε η αστυνομία στις τελευταίες συγκεντρώσεις.

Παραμένει, όμως, άγνωστο –ή συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες- να ήταν αυτή η αιτία της αντικατάστασης του αρχηγού.

Πάντως, στους διαδρόμους της Κατεχάκη γινόταν έντονη συζήτηση σήμερα, καθώς αξιωματικοί χρεώνουν την πορεία του τέως αρχηγού της αστυνομίας σε συγκεκριμένο πρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας, ο οποίος βρίσκεται στο κτήριο πολλά χρόνια.

Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis