Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:50 | 17/06/2023

Την τάξη στην εκτεταμένη ανομία που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στη Μυκόνου, επιχειρούν να επιβάλουν οι 120 και πλέον αστυνομικοί που έχουν μετακινηθεί από για αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί των Ανέμων. Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στα όσα συμβαίνουν εκεί, είναι το γεγονός ότι αποφασίστηκε πριν από λίγο καιρό να αναχθεί σε Αστυνομική Υποδιεύθυνση. Προφανώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπηρεσία, καθώς τα συμφέροντα όσων εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις είμαι μεγάλα και ξεκινούν από το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία, φθάνοντας έως την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλούς, τις συγκρούσεις μεταξύ μπράβων που προστατεύουν επιχειρηματικές κινήσεις και τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγων που προσπαθούν να τηρήσουν τον νόμο.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η επιλογή του προσώπου που θα θέτονταν επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυκόνου ήταν κρίσιμης σημασίας. Απαιτούνταν ένας αδιάφθορος αξιωματικός που δεν θα υποχωρούσε σε οποιουδήποτε είδους πιέσεις. Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε ως διοικητής ο κ. Νίκος Μπογατίνης που τοποθετήθηκε στο εν λόγω πόστο αρχές Απριλίου, μετά δηλαδή και την επίθεση που δέχθηκε ο υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Μανώλης Ψαρρός από αγνώστους, επειδή ασχολήθηκε με τρανταχτές παραβάσεις που αφορούν οικοδομικές δραστηριότητες στη Μύκονο.

Η εσωτερική έρευνα

Διαβάστε επίσης

Μέχρι να τοποθετηθεί ο κ. Μπογατίνης επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης και να εφορμά καθημερινά από το μικρό γραφείο του, που βρίσκεται μπροστά στο Παλιό Λιμάνι της Χώρας, υπήρξε πολύ έντονο παρασκήνιο. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές με τις οποίες συναντήθηκε το Newsbeast κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής αποστολής στη Μύκονο, στην συγκεκριμένη θέση του διοικητή επιχειρήθηκε να αποσπαστεί ένας άλλος αστυνόμος που υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα άλλου κυκλαδίτικου νησιού. Μάλιστα οι τυπικές εγκρίσεις είχαν ήδη δοθεί για τον συγκεκριμένο ένστολο και είχε ξεκινήσει η διαδικασία απόσπασής του, ωστόσο τελευταία στιγμή εγέρθηκαν ενστάσεις και κατατέθηκαν «πολύ ψηλά στην ιεραρχία» στοιχεία για το ποιόν του, σημαντικό μέρος των οποίων επιβεβαιώθηκε από εσωτερική έρευνα. Μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση έκδοσης εκατοντάδων κυνηγετικών όπλων τα τελευταία δέκα χρόνια στην περιοχή του, χωρίς να έχουν προσκομιστεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως π.χ. οι σφραγισμένες σε φάκελο ιατρικές γνωματεύσεις από νευρολόγο – ψυχίατρο ή παθολόγο από τις οποίες να προκύπτει η κατάσταση της ψυχικής υγείας του ενδιαφερόμενου.

Έτσι «πάγωσε» η απόσπαση λίγο πριν την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και τη θέση του διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μυκόνου ανέλαβε ο κ. Μπογατίνη που υπηρετούσε επί χρόνια στο Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται αδιάφθορος. Δεν έχει βλοσυρό ύφος, τουναντίον θα έλεγε κανείς, προτάσσει την ευγένεια και γνωρίζει τον τρόπο να αντιμετωπίζει όσους βρεθούν απέναντί του, λόγω της ιδιότητάς του. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι προσωπική άποψη γι’ αυτόν και για τις ικανότητές του, έχει και ο ίδιος ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis