Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:23 | 09/06/2023

Τα παράπονα των πολιτών για την ηχορύπανση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, και τα αιτήματά τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μετέφερε η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου στη διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, την οποία επισκέφθηκε.

Όπως ανέφερε η κ. Παυλίδου, οι σχετικές αναφορές των πολιτών κάνουν λόγο για ηχορύπανση που δημιουργούν δίτροχα, σε ώρες κοινής ησυχίας, κυρίως στους μεγάλους οδικούς άξονες της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Η ίδια χαρακτήρισε γνωστό το πρόβλημα της δημιουργίας θορύβου από τις «πειραγμένες» εξατμίσεις και τη μεγάλη ταχύτητα των δίτροχων και σημείωσε ότι η μόνη υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η Τροχαία.

Από την πλευρά της, η κ. Παπαγεωργοπούλου επιβεβαίωσε την αστυνόμευση που ασκείται και τη σωρεία προστίμων που επιβάλλονται.

Εξάλλου, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το θέμα της λήψης μέτρων τεχνικής αστυνόμευσης, όπως η χρήση ραντάρ ήχου που έχουν τοποθετηθεί και αποδίδουν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

«Η Τροχαία είναι θετική για την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων, αρκεί να εμπλουτισθεί το θεσμικό μας πλαίσιο που παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες, και να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Φωτ. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis