Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 19/10/2023

Ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών της Κεντρικής Μακεδονίας

Σε φιάσκο τείνει να καταλήξει η πολυαναμενόμενη ενίσχυση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εν όψει της έναρξης των εργασιών για τον Flyover. Ως Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας είχαμε εκφράσει εγκαίρως τις ανησυχίες μας τόσο στην Φυσική  και στην Πολιτική ηγεσία του Σώματος σχετικά με τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργηθούν στην Τροχονομική Αστυνόμευση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας, καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις ως προς την ενίσχυση της υπηρεσίας αλλά και την συνδρομή της από συναρμόδιους φορείς σε μέσα, τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό. Δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά επικράτησε η γνωστή αποτυχημένη τακτική του παιδομαζώματος από τις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ.

Κατόπιν λοιπόν αλλεπάλληλων συσκέψεων στις οποίες συμμετείχαν πλην των λοιπών συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες του σώματος αποφασίστηκε η περαιτέρω αφαίμαξη των μάχιμων υπηρεσιών της πόλης, αντί της ενίσχυσης μέσω των επικείμενων συμπληρωματικών μεταθέσεων του Οκτωβρίου, δημιουργώντας έτσι ακόμη μεγαλύτερο κενό αστυνόμευσης , ενθαρρύνοντας παράλληλα την αύξηση της εγκληματικότητας. Είναι πραγματικά αδιανόητο να ζητείται από τα ήδη διαλυμένα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας, από την αποδεκατισμένη ομάδα ΔΙ.ΑΣ και ευρύτερα την Άμεση Δράση, καθώς και τις λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. να διαθέσουν αστυνομικούς στην τροχαία ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσει τα υπέρογκα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για τα επόμενα χρόνια στην πόλη. Αλήθεια , ο κύριος Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ο οποίος ήταν παρών και συμμετείχε στις συσκέψεις, έθεσε τα ως άνω ζητήματα λειψανδρίας και υποστελέχωσης των μάχιμων υπηρεσιών ή στο μόνο το οποίο επικεντρώνεται από την ανάληψη των καθηκόντων του είναι η εμφάνιση και η παράσταση του προσωπικού; Επειδή λοιπόν στην Αστυνομία δεν είναι όλα τρίχες, περιποιημένη κώμη και τρύπες στα σκαρπίνια, είναι ώρα για λήψη σοβαρών και καίριων αποφάσεων από την ηγεσία, ώστε να μην πληρώσουν το μάρμαρο της ελλιπούς αστυνόμευσης οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε την πολιτική και την φυσική μας ηγεσία να ενισχύσει την δεύτερη μεγαλύτερη αστυνομική διεύθυνση της χώρας με ικανό αριθμό Αστυνομικών Υπαλλήλων και Ειδικών Φρουρών εν όψη των συμπληρωματικών μεταθέσεων, αφήνοντας πίσω τις πρακτικές του μπαλώματος και των πασαλλειμάτων. Η πρόσφατη ιστορία του παρελθόντος μας έχει αποδείξει περίτρανα πως τέτοιου είδους πρακτικές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία. Πρέπει λοιπόν να διδασκόμαστε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αναμένουμε την ακύρωση της διαταγής απόσπασης αστυνομικών από τις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. και την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων για την επίλυση του ζητήματος. Το παιδομάζωμα ενάντια στον ιερό πόλεμο με τον flyover θα αποτύχει παταγωδώς έτσι όπως απέτυχε και το παιδομάζωμα στα χρόνια της οθωμανικής αυτοκρατορίας επιφέροντας σταδιακά την διάλυση της.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis