Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
15:59 | 01/02/2023

Συνέντευξη της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, στον ρ/στ Παραπολιτικά FM

«Οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν ασφάλεια αν δεν δοθούν απαντήσεις για το θέμα των υποκλοπών - Πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές» 

Διαβάστε επίσης

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει τί έκανε με τις παρακολουθήσεις, πώς το έκανε και γιατί συνεχίζει να κάνει όσα κάνει χωρίς να δίνει απαντήσεις. Το πρόβλημα των υποκλοπών είναι τόσο σοβαρό, που δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές χωρίς να δοθούν απαντήσεις", τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου, στα Παραπολιτικά FM καταγγέλλοντας τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού από την ουσία του θέματος.

"Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιδρά σε όσα συμβαίνουν ή γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Με συγχωρείτε αλλά οι πολίτες δεν μπορούν να νιώσουν ασφάλεια έτσι. Διότι από τη μία έχουμε παρακολουθήσεις και υποκλοπές, και από την άλλη μια κυβέρνηση που αντί να δίνει απαντήσεις, ρίχνει λάσπες", υπογράμμισε. "Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκανε ό,τι μπορούσε για να γνωρίζει ο λαός και να κρατήσει ζωντανό το θέμα των παρακολουθήσεων, τώρα όμως είναι η ώρα να αποφασίσει ο κόσμος", είπε στη συνέχεια, αφήνοντας μάλιστα έναν αστερίσκο για την εταιρεία Μajoritas που χειραγωγεί με τα λογισμικά της την κοινή γνώμη.

"Εμείς το πιστεύουμε και θέλουμε να είμαστε πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή. Πρέπει άμεσα να πάμε στις κάλπες για να μιλήσει ο κόσμος. Σύντομα θα έχουμε και ανακοινώσεις για τους υποψηφίους του κόμματός μας, μόλις αποφανθούν και τα αρμόδια όργανα", συνέχισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με το ΚΙΝΑΛ αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε: "Την ατζέντα των δήθεν εκβιασμών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να την ανοίξει η κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει την συζήτηση. Να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι τον παρακολουθούσαν με τελικό σκοπό τον εκβιασμό. Εγώ θέτω απλώς τα ίδια ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε. Και ακριβώς τον ίδιο κίνδυνο εκβιασμού των παρακολουθημένων υπογράμμισε και σήμερα ζητώντας μάλιστα διαλεύκανση της υπόθεσης πριν τις εκλογές, η επικεφαλής της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου, κα Σόφι Ιντ Βελτ".

Για την υπόθεση της Greek Mafia υπενθύμισε ότι "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει μια δίχρονη έρευνα με νόμιμες επισυνδέσεις από την ΕΥΠ για την οποία ήταν ενήμερος τότε και ο κ. Μητσοτάκης". "Όταν η υπόθεση πήγε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας είχαν 6-7 χρόνια για να μετατρέψουν το πληροφοριακό υλικό σε ανακριτικό υλικό. Αλλά δεν έγινε ποτέ τίποτα. Κάνανε ό,τι μπορούσαν για να κουκουλωθεί η υπόθεση", υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για το θέμα του φράχτη του Έβρου η Πόπη Τσαπανίδου επισήμανε τα εξής: "Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτεραιότητα την ασφάλεια της Ελλάδας. Επί της δικής μας διακυβέρνησης, μήπως είδατε να γκρεμίζεται κανένας φράχτης; Το πρόβλημα είναι ότι δεν ακούγονται προσεκτικά όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. Το πρόβλημά μας με τον φράκτη είναι ότι δεν αρκεί! Απαιτείται ευρωπαϊκή συμμαχία με την Ελλάδα. Η Γερμανία πρωτοστατεί στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό-προσφυγικό με την Τουρκία. Εκεί πρέπει να συμμετέχουμε και εμείς. Το πρόβλημα πρέπει να γίνει ευρωτουρκικό, πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου".

Για την υπόθεση της μικρής Μαρίας στον Έβρο, η εκπρόσωπος απάντησε ότι "όταν αποσύρθηκαν τα δημοσιεύματα από το Spiegel, αποσύρθηκαν με το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να βγει άκρη στην υπόθεση και ότι υπάρχουν αντικρουόμενες μαρτυρίες για το αν υπήρξε νεκρό παιδί". "Και καταλήγει ότι δεν έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση οι σωστοί χειρισμοί για να έχουμε απαντήσεις από την πρώτη στιγμή. Αν το είχε χειριστεί σωστά η κυβέρνηση, θα γνωρίζαμε ενδεχομένως", κατέληξε.

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis