Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
10:22 | 15/10/2023

Ανάρτηση του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παύλου Σκόντζου:

Διάβαζα πρόσφατα σε μια ομάδα συναδέλφων σε social app σχόλια και προτάσεις για πιο λειτουργικές και ποιοτικότερες στολές. Έχοντας ασχοληθεί με το θέμα και έχοντας την τύχη να περιεργαστώ, να φορέσω αλλά και να διαβάσω κανονισμούς στολών που χρησιμοποιούνται τόσο στην 🇪🇺 όσο και στις 🇺🇸 έχω να πω ότι η ….απαρχή όλων των δεινών είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία ακολουθεί το τυπικό του κανονισμού του ΓΕΣ ως προς το είδος και την σύνθεση των στολών της.

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι κατάλοιπο της τ. Χωροφυλακής μιας και η τ. αστυνομία πόλεων όσο μπόρεσα και αναζήτησα, δεν ακολουθούσε απόλυτα αυτό το τυπικό. Όπως φαίνεται και στις εικόνες από τους αντίστοιχους κανονισμούς ακόμα και η φιγούρα είναι η ίδια και αλλάζει μόνο το χρώμα των στολών, με έμφαση στις στολές της ΕΛ.ΑΣ Σ το μπλε. Εδώ μια παρένθεση .

Αναφέρομαι στον προηγούμενο κανονισμό του ΓΕΣ και όχι σε αυτον που είναι αναρτημένος τώρα στην ιστοσελίδα του. ( Μόλις τον βρω θα τον αναρτήσω στα σχόλια) Πριν πολλά χρόνια δε, μου είχαν πει ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τον Κανονισμό στολής του ΓΕΣ πλην όμως από την έρευνα που έχω κάνει δεν μπόρεσα να βρω κάτι και για αυτό εάν κάποιος γνωρίζει εάν αυτό ισχύει να μας ενημέρωσει.

Για οποίον μπει στον κόπο να συγκρίνει τους δυο κανονισμούς και στους δυο το είδος, η σύνθεση οι ονομασίες ακόμα και οι προδιαγραφές των υφασμάτων όπως προκύπτει από την βιβλιοθήκη προδιαγραφών του POL είναι πανομοιοτυπες. Και εδώ είναι το μείζον θέμα .



Η αστυνομία λόγω της φύσης της Αποστολης της χρειάζεται πολλές και διαφορετικές στολές πεδίου ( π.χ Τροχαία , ΟΠΚΕ , ΥΑΤ ) σε αντίθεση με τον ΕΣ όπου στον κανονισμό του δίνεται μεγάλη σημασία σε επίσημες στολές . Δυστυχώς όλα αυτά μεταφέρονται και στον κανονισμό της ΕΛΑΣ αφήνοντας μια τυπική στολή μάχιμου. Βέβαια για τους συνάδελφους που υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες οι στολές αυτές υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις τους αλλά δεν συμβαίνει όμως αυτό με αυτούς που βρίσκονται σε εξωτερικές υπηρεσίες. Με συχνές βέβαια προσθήκες προστίθενται ή αλλάζουν κάποιες στολές η μέρη αυτών αλλά αυτό γίνεται ασύνδετα.

Δεν θα πλατείασω σε αυτή την ανάρτηση περί προδιαγραφών, προμηθευτών και άλλων παραμέτρων που συντελούν και αυτά στην γνωστή ανομοιομορφία που όλοι συναντούμε γύρω μας.

Προσπάθειες δε που έγιναν παλαιότερα για καθιέρωση νέων ειδών κλπ αλλαγών ήταν μεμονωμένες και όχι τεκμηριωμένες σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταφέρουν να καθιερωθούν .

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απο όσο γνωρίζω δουλεύει ήδη μεθοδικά και σύντομα θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση για σύγχρονες στολές και ατομικά εφόδια.

To be continued…….

στολη

στολη

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis