Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:33 | 19/02/2024

Το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών από τον "Ιανό", που ως ένα σημείο επιδεινώθηκαν και από τον "Daniel", είναι η βασική αιτία που η Σχολή Αστυφυλάκων Καρδίτσας είναι η μόνη που δεν επαναλειτούργησε μέχρι σήμερα.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών και Συνοριοφυλάκων κ. Παναγιώτης Σβερώνης, υπογραμμίζοντας ότι τα κονδύλια που απαιτούνται είναι περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Ποσό ασυγκρίτως μεγαλύτερο από τις άλλες ανάλογες υποδομές, που επαναλειτούργησαν καθώς εδώ διαφοροποίησαν προς το χειρότερο τα δεδομένα οι θεομηνίες.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον κ. Σβερώνη τόσο ο συνδικαλιστικός φορέας που ο ίδιος είναι επικεφαλής όσο και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της χρηματοδότησης και στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια. Ειδικά στην περιφέρεια υποβλήθηκε όχι μόνο στην νυν περιφερειακή αρχή αλλά και στην προηγούμενη.

Αλλά και ως Δήμος Καρδίτσας, προσθέτει ο συνομιλητής μας, κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Με πρωτοβουλία του δημάρχου, συμπληρώνει, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ραντεβού με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου αφενός να έχουμε ενημέρωση για το που βρίσκεται η διαδικασία για το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αφετέρου για να εκθέσουμε το θέμα της χρηματοδότησης για τις αποκαταστάσεις στην Σχολή Αστυφυλάκων.

Κατά τον κ. Σβερώνη είναι δεδομένο πως αν οι κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες η Σχολή θα λειτουργήσει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει υπάρχει θέμα χωρητικότητας καθώς από την μία αυξήθηκαν οι εισακτέοι και από την άλλη τα χρόνια φοίτησης από δύο σε τρία. Πέραν τούτου στις Σχολές εκπαιδεύονται ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες όπως και τα στελέχη της Δικαστικής και της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θεσπίστηκαν σχετικά πρόσφατα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο στόχος που τώρα τίθεται είναι να βρεθεί άμεσα χρηματοδότηση και να υπάρξει δημοπράτηση μέσα στο 2024, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η Σχολή την περίοδο 2025-2026. Θα είναι πολύ σημαντικό για την πόλη και το νομό, καταλήγει ο κ. Σβερώνης καθώς θα φιλοξενηθούν 250 δόκιμοι.

Πηγή:   karditsalive.net

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis