Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Σαράκης
21:14 | 05/02/2024

«Η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το νομοσχέδιο αυτό να διχάσει την κοινωνία και σε κάθε περίπτωση να αλλοιώσει νοήματα και αξίες αιώνων» ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, τουλάχιστον όπως εισάγεται, συνεπάγεται κατ' ανάγκη και το επιτρεπτό της υιοθεσίας τέκνων από αυτά και, με βάση την συλλογιστική αυτή, εξέφρασε την άποψη ότι τα δύο αυτά θέματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ξεχωριστά.

Ο κ. Σαράκης ισχυρίστηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων στη διαβούλευση του νομοσχεδίου ήταν επικριτικά και αποδοκίμασαν το νομοσχέδιο κάτι που - όπως είπε - ομολογείται ανερυθρίαστα και στην ανάλυση της έκθεσης συνεπειών, γεγονός που καταδεικνύει ότι η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κοινωνία. Επίσης αναφέρθηκε σε δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την άποψη της κοινής γνώμης για την υιοθεσία-τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, για να πει ότι το 69,7% των πολιτών είναι αντίθετη. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να υπενθυμίζουν ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ρητά ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του κράτους.

Διαβάστε επίσης

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε εξάλλου την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο αυτό καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφυλους κηδεμόνες και τοποθετεί τις επιθυμίες των ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των παιδιών και θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων και των δύο φύλων. Ακόμη ισχυρίστηκε πως παρά την προπαγάνδα ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφοροποιήσεις των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών με παιδιά ετερόφυλων οικογενειών σχετικώς με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την κοινωνική και ψυχολογική ανάπτυξη, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν το αντίθετο.

Τέλος, ο κ. Σαράκης είπε ότι η Ελληνική Λύση είναι «κάθετα και βροντερά» κατά του νομοσχεδίου και ζήτησε να αποσυρθεί, λέγοντας: «Θέλουμε τα παιδιά να έχουν πατέρα και μητέρα κι όχι γονέα 1 και γονέα 2, θέλουμε να έχουν γονείς κι όχι γονείς νούμερα».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis