Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μαρινάκης
20:43 | 16/03/2023

«Αν και ποτέ δεν θα ακούσετε από εμάς να υποτιμούμε ή να αμφισβητούμε δημοσκοπήσεις, θεωρώ ότι και λόγω του τραγικού αυτού δυστυχήματος, αλλά και λόγω του ότι όσο περνάνε οι μέρες αρχίζουν και βγαίνουν τα αληθινά δεδομένα και στοιχεία, νομίζω ότι ασφαλή εικόνα μπορούμε να έχουμε μετά από κάποιες μέρες, χωρίς να υποτιμούμε κάθε μέτρηση, κάθε εικόνα της στιγμής, ή την οργή των πολιτών και τα μηνύματα που μας στέλνουν», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με τις δημοσκοπήσεις.

   Ο γραμματέας της ΝΔ, ανέφερε ότι ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος πλέον για θέματα Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεραπετρίτης, παρέθεσε διάφορα στοιχεία με επίσημα έγγραφα, τα οποία αναδεικνύουν πολύ καλύτερα την αλήθεια.

Διαβάστε επίσης

   «Πολύ γρήγορα λοιπόν θα πω, πρώτον: το σύστημα τοπικής σήμανσης και χάραξης, υπάρχει επίσημο έγγραφο, το οποίο λέει ότι λειτουργούσε από το Νοέμβριο του 2022. Υπήρχε κανονισμός του ΟΣΕ, που εκδόθηκε το 2022 και δεν ίσχυε δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, για υποχρεωτική χρήση αυτού του συστήματος. Θα με ρωτήσετε 'γιατί βγήκε τότε;' και η απάντηση σε αυτό είναι γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε δυνατότητα χρήσης του μετά την καταστροφή του το 2019», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

   Όπως συνέχισε, «ως προς τις βάρδιες - γιατί όπως θα θυμάστε, το λέγαμε σχεδόν όλοι εκείνες τις μέρες, το πώς είναι δυνατόν να άφησαν έναν, εκ του αποτελέσματος, ακατάλληλο σταθμάρχη μόνο του εκείνη την ώρα - φαίνεται από όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα, ότι έπρεπε να καθίσει ένας εκ των δύο της απογευματινής βάρδιας μέχρι τις 23:00 και ίσως και λίγο παραπάνω και από πολύ κακή διαχείριση, προφανώς εγκληματική - αλλά αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη - αυτός έφυγε. Έχουμε επίσημο έγγραφο που δείχνει σημείο-σημείο τι θα γίνει με την περίφημη σύμβαση 717».  

   Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε και την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πριν από δύο ημέρες στη συνέντευξή του σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας, είπε ασύστολα ψεύδη. Ότι είχε παραδοθεί το 72% ενώ προκύπτει από επίσημα έγγραφα το αντίθετο. Προσπάθησε να 'παίξει' με τα ποσοστά εκταμιεύσεων. Το τονίζω, φαίνεται από επίσημο έγγραφο, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, με σφραγίδα και υπογραφή. Ότι είχε δηλαδή παραδοθεί το 32%, οι 17 από τους 52 σταθμούς, εκ των οποίων οι μισοί δεν ήταν σε λειτουργία».

   Ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε πως όλα αυτά δεν μειώνουν συνολικά την ευθύνη, αλλά δίνουν μια διαφορετική εικόνα. «Προφανώς ακόμα και το 95% της επίμαχης σύμβασης να είχε ολοκληρωθεί, αν σε αυτό το 5% που θα απέμενε συνέβαινε κάτι που - απ' ό,τι φαίνεται σε συνδυασμό με άλλα αίτια - θα κόστιζε τη ζωή 57 ανθρώπων, θα είχαμε και πάλι απόλυτη και τεράστια ευθύνη. 'Αρα δεν προσπαθώ να μειώσω την ευθύνη. Για εμένα, η λέξη-κλειδί και η ουσία, κρύβεται στη λέξη «αξιολόγηση». Ναι, σε αυτό το ζήτημα έχουμε απόλυτη ευθύνη. Φταίμε και υπάρχει πλήρης παραδοχή. Όμως, πώς μπορούμε να πάμε παρακάτω; Ποιος μπορεί να λύσει και αυτό το θέμα; Σίγουρα όχι αυτοί που κάθε φορά που ακούγεται η λέξη 'αξιολόγηση' βγαίνουν στους δρόμους, κάνουν καταλήψεις, κάνουν πορείες. Ακόμα και η νεολαία τους, έβγαλε ψήφισμα στα πανεπιστήμια για λειτουργία open bar σε μια κατάληψη», υπογράμμισε.

   Ο Παύλος Μαρινάκης συμπλήρωσε πως «κάθε φορά που υπάρχει «συγγνώμη» υπάρχει και πλήρης ανάληψη ευθύνης και πολιτικές που αλλάζουν την κατάσταση» και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Παράλληλα είπε πως βασικός στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, γιατί οι πολίτες θα κρίνουν συνολικά μια τετραετία, με τα σωστά και τα λάθη. 

   «Να δούμε αυτά που είπαμε, αυτά που κάναμε και αυτά που πρέπει να κάνουμε. Και να δούμε ποιος μπορεί, για όσα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να είναι πιο αξιόπιστος να τα κάνει. Έρχομαι στον κ. Ανδρουλάκη. Παρακολουθούμε με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την επαναφορά αυτού του αφηγήματος, περί μη επιλογής πρωθυπουργού τον πρόεδρο του πρώτου κόμματος. 'Αρα τι λένε; Θέλουν μεν να συζητήσουν μια συγκυβέρνηση, αλλά δεν θέλουν τον επικεφαλής του πρώτου κόμματος, γιατί τον θεωρούν «καταστροφικό» ως πρωθυπουργό. Τι λέει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ; Ότι θέλουν να συγκυβερνήσουν με το κόμμα, με κάποιους εκ των υπουργών αυτής της κυβέρνησης, όλους τους βουλευτές αυτού του κόμματος, αλλά δεν θέλουν τον πρόεδρο. Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι εντελώς υποκριτικό και καθιστά ακόμη πιο σημαντική την επίτευξη της αυτοδυναμίας», πρόσθεσε.

   Ο κ. Μαρινάκης είπε επιπλέον, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υιοθετήσει επιχειρηματολογία που δεν εδράζεται στη λογική και δεν έχει καταθέσει μια σοβαρή πρόταση, ούτε για τα πολύ σημαντικά θέματα.

«Στους περισσότερους τομείς η χώρα είναι σε καλύτερη θέση το 2023 απ' ό,τι ήταν το 2019. Όμως απόλυτος κριτής είναι ο ελληνικός λαός. Οι πολίτες θα αποφασίσουν. Το ερώτημα που θέτετε, επειδή πράγματι τίποτα δεν είναι δεδομένο, νομίζω είναι πιο σημαντικό να το θέσετε στο ΠΑΣΟΚ. Όταν έρχεται κάποιος και λέει ότι δεν θέλει ο πρωθυπουργός της χώρας να είναι αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των πολιτών αυτής της χώρας, αλλά αποτέλεσμα διεργασιών σε κλειστά γραφεία, αμφισβητώντας δηλαδή μια μελλοντική απόφαση των πολιτών, κάτι το οποίο για εμένα είναι πολύ προβληματικό και υποκριτικό, δεν νομίζω ότι είμαστε εμείς που πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα», ανέφερε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis