Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Μαρινάκης
17:44 | 12/04/2023

Την αξιοπιστία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που πηγάζει από την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων του 2109 υπογραμμίζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Επιμένει ότι ο στόχος της αύξησης των μισθών αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη 4ετία. Τονίζει, δε, ότι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας δεν είναι κομματική, αλλά εθνική κομματική ανάγκη.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρεται και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, σημειώνοντας πως «Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες ενός κράτους δικαίου», αλλά, όπως τονίζει «όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού και χαλκευμένα πρωτοσέλιδα για δήθεν "συνταρακτικές αποκαλύψεις" που δημιουργούν τριγμούς στα θεμέλια του πολιτεύματος».

Διαβάστε επίσης

Τέλος, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού εκφράζει την οδύνη και την συμπαράστασή του στον τουρκικό και στον συριακό λαό που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό, σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιλέξει την οδό της διπλωματίας και του σεβασμού στους Διεθνείς Κανόνες Δικαίου, αλλά και ότι «έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι με την Τουρκία επιδιώκουμε μια αρμονική γειτνίαση χωρίς προκλήσεις» κάτι που φάνηκε με την άμεση αποστολή ομάδων της ΕΜΑΚ και ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο είναι η εξής:

ΕΡ: Γιατί κατά τη γνώμη σας πρέπει οι ψηφοφόροι να ξαναεμπιστευθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για ακόμη μία 4ετία;

ΑΠ: Η πορεία και το έργο της Κυβέρνησης αυτά τα σχεδόν τέσσερα χρόνια και μάλιστα σε ένα περιβάλλον αλλεπάλληλων κρίσεων, αποτελεί το καλύτερο τεκμήριο για την αξιοπιστία της. Με απλά λόγια ό,τι είπαμε προεκλογικά, το κάναμε. Οι δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν πραγματικότητα. Δεν λύθηκαν φυσικά όλα τα προβλήματα. Δεν θα μπορούσαν, άλλωστε, να λυθούν όλα ως δια μαγείας σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πολλώ δε μάλλον εν μέσω όλων αυτών των εξωγενών προκλήσεων. Κι όμως, λύθηκαν εκκρεμότητες δεκαετιών που ταλάνιζαν τους πολίτες, όπως για παράδειγμα η απονομή των συντάξεων, η οποία από τρία ή και τέσσερα χρόνια τώρα είναι υπόθεση λίγων μηνών. Ακόμα και σε τομείς που μπορεί να πει κάποιος ότι δεν τα πήγαμε «τόσο καλά», έχουν γίνει αξιοσημείωτα βήματα προόδου και η σημερινή εικόνα της χώρας είναι, σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το 2019. Η αρχή έχει γίνει και έχουν τεθεί τα θεμέλια για να γίνει η Ελλάδα μια «μεγάλη» ευρωπαϊκή χώρα. Οι εκλογές του 2023 θα είναι η ευκαιρία της χώρας να δώσει τη δεύτερη εντολή στην προκοπή και να δει καρπούς από την συνεπή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΡ: Σε ποιους τομείς της ασκούμενης πολιτικής πρόκειται να δώσετε βάρος ως κόμμα τα επόμενα 4 χρόνια εφ' όσον κερδίσετε τις επερχόμενες εκλογές;

ΑΠ: Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως, αν η δέσμευση της πρώτης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας ήταν περισσότερες δουλειές για όλους, η δέσμευσή μας τώρα είναι καλύτεροι μισθοί για όλους και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η νέα γενιά. Η δική μου γενιά και η επόμενη. Το Εθνικό Σχέδιο για τους νέους δεν είναι μια ευχή, είναι μια πραγματικότητα που με μετρήσιμες και εφαρμόσιμες πολιτικές βοηθάει τους ανθρώπους της γενιάς μου να πάνε τη ζωή τους μπροστά.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, μπήκαν οι βάσεις για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα κεφαλαιοποιήσουμε την επόμενη τετραετία. Με οδηγό την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντοχή που έδειξε μέσα στην πανδημία θα προχωρήσουμε τις πολιτικές για να μπορέσουμε να δούμε επιτέλους μια νέα εποχή στη δημόσια υγεία.

Από δω και πέρα, θα ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομής που ξεκίνησαν αυτή την τετραετία και θα βλέπουμε να εγκαινιάζονται, το ένα μετά το άλλο, έργα πνοής σε όλη την επικράτεια, κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει.

Με κεκτημένες τις περισσότερες θέσεις εργασίας, με νέες υποδομές και καλύτερους μισθούς θα μπορέσουμε να προωθήσουμε ένα σχέδιο για την αποκέντρωση, με ένα σύνολο πολιτικών που θα ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική ανάπτυξη, θα δώσουν ευκαιρίες στην Περιφέρεια και θα την κάνουν πόλο έλξης για τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων.

ΕΡ: Γιατί επιμένετε στην ανάγκη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης; Με ποια κόμματα θα μπορούσατε να συγκυβερνήσετε εφ' όσον δεν προκύψει αυτοδυναμία ούτε σε πιθανές δεύτερες εκλογές;

ΑΠ: Ο σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι επιτακτική εθνική ανάγκη και όχι κομματική.

Ο πρώτος λόγος είναι γιατί το έργο της Κυβέρνησης αποτελεί απόδειξη για την αξιοπιστία της. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μια κυβέρνηση και ένας πρωθυπουργός τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, προχωρώντας το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγησαν, την ίδια ώρα που οι κρίσεις διαδέχονταν η μια την άλλη και η ανάγκη για προσαρμογή άλλαζε τον αρχικό τους σχεδιασμό.

Ο δεύτερος λόγος -που θα απαντήσει και το δεύτερο σκέλος της ερώτησης- είναι γιατί οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και οι τομές που αλλάζουν τη φυσιογνωμία του κράτους χρειάζονται ισχυρή πολιτική βούληση, σχέδιο και πίστη στο στόχο. Η δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που οδήγησε στη μείωση πάνω από 50 φόρων, η προσέλκυση επενδύσεων που δημιούργησαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, μειώνοντας έτσι την ανεργία κατά 6%, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ο εξορθολογισμός στην απονομή των συντάξεων, δεν θα μπορούσαν να υποστηριχθούν αν δεν υπήρχε από τους αρμόδιους υπουργούς απόλυτη ταύτιση με το όραμα του πρωθυπουργού.

Οι ευρύτερες συναινέσεις είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες, αλλά, δυστυχώς, τα τέσσερα αυτά χρόνια γινόμαστε κάθε μέρα μάρτυρες μια στείρας άρνησης από την αντιπολίτευση ακόμα και για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως η προστασία των συνόρων, η αντιμετώπιση της πανδημίας και η κοινή στάση απέναντι στον εμβολιασμό.

Αυτός είναι και ο τρίτος λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία η αυτοδυναμία. Σκεφτείτε το απευκταίο ενδεχόμενο μιας κρίσης. Τη στιγμή που απαιτούνται γρήγορες και μετρημένες αποφάσεις. Χωράνε «παζάρια» στην προστασία των πολιτών και στο εθνικό συμφέρον;

Πιστεύουμε στις συναινέσεις, άλλωστε και ο πρωθυπουργός έχει πει ακριβώς αυτό: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που βρίσκονται έξω από τα «παραδοσιακά» όρια του κόμματος. Άλλωστε, τώρα δεν έχει δεξιά ή αριστερά. Τώρα ο δρόμος μας είναι ακόμα πιο μπροστά με πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΡ: Πότε εκτιμάτε ότι θα είστε έτοιμοι να ανακοινώσετε τα ψηφοδέλτια του κόμματος;

ΑΠ: Ήδη οι ανακοινώσεις έχουν ξεκινήσει σταδιακά και θα ολοκληρωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ υπερήφανος που, για ακόμα μια φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη όσα λέει και αποδεικνύει την ανανέωση της παράταξης στην πράξη. Η πίστη του Προέδρου μας στη νέα γενιά είναι, άλλωστε και ο λόγος που κι εγώ έχω την τιμή να βρίσκομαι σήμερα στη θέση του Γραμματέα του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι εμπιστεύεται τους νέους, ότι τους θέλει συμμέτοχους, στην πρώτη γραμμή. Η ανανέωση των ψηφοδελτίων μας με νέους άξιους ανθρώπους δεν μένει στα λόγια, αλλά γίνεται πραγματικότητα.

ΕΡ: Η αντιπολίτευση κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι επιχειρεί συγκάλυψη στο θέμα των παρακολουθήσεων και ότι η κυβέρνηση σας δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Τι απαντάτε;

ΑΠ: Οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης απέχουν, για μια ακόμα φορά, παρασάγγας από την αλήθεια. Η πραγματικότητα είναι πως, από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιμετώπισαν το θέμα άμεσα και ξεκάθαρα. Οι ευθύνες αποδόθηκαν και οι αστοχίες διορθώθηκαν με ταχύτατες νομοθετικές παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί τόσο η μέγιστη διαφάνεια, όσο και η λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι εκείνος που σηκώνει το επικοινωνιακό βάρος, αυτής της υπόθεσης έχει ανακαλύψει το δεύτερο συνεχόμενο «μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» αφού το πρώτο μεγαλύτερο (αυτό της Novartis) αποδείχθηκε ατελέσφορο για τα εκλογικά του σχέδια.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ μια νέα, πρωτοφανή «ευαισθησία» για τους θεσμούς. Εκείνους τους θεσμούς που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν για να ανέβουν και να παραμείνουν στην εξουσία.

Χρησιμοποίησαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να «ρίξουν» την Κυβέρνηση Σαμαρά και να αναρριχηθούν στην εξουσία στηριζόμενοι στις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ψήφοι οι οποίες ήταν ευπρόσδεκτες όσο εξυπηρετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνει στην «καρέκλα», έκαναν μια σειρά από ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, προσπάθησαν να επιβάλουν ένα επικίνδυνο καθεστώς τηλεοπτικών αδειών, λίγο πριν φύγουν από την εξουσία ψήφισαν εκτρωματικές διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα κρατώντας ανοιχτή τη Βουλή έχοντας ήδη προκηρύξει εκλογές, ενώ φτάσαμε μέχρι και στο σημείο να υπάρχουν πλέον επώνυμες καταγγελίες για βαλίτσες γεμάτες χρήματα που έφταναν από επιχειρηματίες σε υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μας λένε πως δεν θα συμμετάσχουν στις ψηφοφορίες της Βουλή, αν δεν γίνουν τώρα οι εκλογές, αλλά δεν μας λένε τι θα κάνουν με τα προνόμια αυτών των 88 βουλευτών οι οποίοι θα απέχουν.

Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες ενός κράτους δικαίου. Όχι με κινήσεις εντυπωσιασμού και χαλκευμένα πρωτοσέλιδα για δήθεν «συνταρακτικές αποκαλύψεις» που δημιουργούν τριγμούς στα θεμέλια του πολιτεύματος. Οι διαδικασίες θα τηρηθούν και θα χυθεί άπλετο φως. Αλλά δεν θα κάνουμε κουρελόχαρτο μια νευραλγική υπηρεσία του κράτους για να κάνουμε το χατίρι του κ. Τσίπρα που θέλει να στήσουμε κάλπες και αύριο αν γίνεται για να σώσει ότι μπορεί από τον εκλογικό του κατήφορο.

ΕΡ: Ανησυχείτε μήπως κορυφωθεί καθ' οδόν προς τις εκλογές της Άνοιξης η ούτως ή άλλως κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα; Πως σκέφτεστε να την αντιμετωπίσετε;

ΑΠ: Πρώτα απ' όλα, θέλω να εκφράσω την οδύνη και την συμπαράστασή μας στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες του φονικού σεισμού που έπληξε τις δύο χώρες. Η Ελλάδα είναι καλύτερα θωρακισμένη και οχυρωμένη από ποτέ. Οι πολίτες δεν πρέπει να φοβούνται. Η Ελλάδα είναι ασφαλής, ικανή να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα και να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Έχουμε επιλέξει την οδό της διπλωματίας και του σεβασμού στους Διεθνείς Κανόνες Δικαίου. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, άλλωστε έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι με την Τουρκία επιδιώκουμε μια αρμονική γειτνίαση χωρίς προκλήσεις. Το αποδεικνύουμε ως χώρα και τώρα με την έμπρακτη συμπαράστασή μας στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας, με την αποστολή ομάδων της ΕΜΑΚ και ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ και η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες συλλογή αγαθών πρώτης ανάγκης για να συνδράμει τους πληγέντες της καταστροφής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis