Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
07:59 | 14/02/2023

Ανάρτηση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΥΦΥ κ. Παναγιώτη Χαρέλα με αφορμή τα καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες.

Να λέμε τα καλά μας αλλά να λέμε και τα ..στραβά μας.

Αν πράγματι ισχύει, η έρευνα που διατάχθηκε θα δείξει. Ευτυχώς τα αντανακλαστικά του Υπουργού και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ σε αυτή την περίπτωση ήταν αμεσα. Είναι σίγουρα κατακριτέο από όλους μας και άδικο για κάποιους άλλους νέους συναδέλφους που αρνούνται να "παζαρεψουν" την αξιοπρέπειά τους.

Έχει όμως και άλλη πτυχή το ζήτημα. Ποιος είναι αυτός που συμβουλεύει τέτοιους τρόπους σε νέα παιδιά που μπαίνουν στην αστυνομία προκειμένου να κερδίσουν μόρια τοποθέτησης διακινδυνεύοντας πριν καν μπουν στο Σώμα, τη θέση τους ; Όση ευθύνη έχουν αυτά τα παιδιά, άλλη τόση έχουν και όσοι τους συμβούλεψαν για προβούν σε κάτι τέτοιο.

Αν ισχύει, οφείλουμε όλοι να το καταδικάσουμε και να ταχθούμε με εκείνους που είναι αξιοπρεπείς στη ζωή τους και δεν "παζαρέυουν" της αρχές τους και τις αξίες τους.

Δεν θεωρώ πως αυτές οι συμπεριφορές αμαυρώνουν την προσπάθεια μας που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε κερδίσει τον σεβασμό της κοινωνίας και την εκτίμηση του κάθε πολίτη και τολμάμε να καταδικάζουμε ότι παρεκτρέπεται ακόμη και μέσα από τις τάξεις μας.

Είναι υποχρέωση μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis