Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
10:46 | 04/03/2024

Ανάρτηση του Προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ κ. Χαρέλα Παναγιώτη:

Πέρασαν ήδη 9 χρόνια από την 3/3/2015 όπου αντιδράσαμε σε μια πολιτική που πήγε να περάσει τότε με μια υπηρεσιακή διαταγή που έλεγε πως αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα. Υπηρεσιακά σημειώματα σε όλους τους παράνομους και όλοι πλέον ελεύθεροι σιγά σιγά.

Διαβάστε επίσης

Βέβαια ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανακάλεσε αμέσως την διαταγή παρόλο που την υπέγραφε υπηρεσιακός παράγοντας.

Εμείς την ίδια ημέρα ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων διαφωνήσαμε με τέτοιου είδους "αθόρυβες" διαταγές για τόσο σοβαρά θέματα. Γίναμε βέβαια το μαύρο πρόβατο για την τότε Κυβέρνηση, μπλέξαμε με πειθαρχικές διαδικασίες, αλλά ...προειδοποιήσαμε.

Μάλιστα χτυπήσαμε τον κώδωνα του κινδύνου πως τέτοιες πολιτικές θα φέρουν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα σε λίγους μήνες ( δελτίο τύπου 3/3/2015 ΠΟΣΥΦΥ).

Παρόλο λοιπόν που η διαταγή ανακλήθηκε, η πολιτική όμως εφαρμόστηκε !!! 850.000 παράνομοι μετανάστες αμέσως μετά και έως το τέλος του 2015 εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα. Ασύλληπτα νούμερα που η τότε Υπουργός Μετανάστευσης μας έλεγε δημόσια να τους λέμε όλους προσφυγές γιατί δεν θα μας δώσουν οι Ευρωπαίοι αλλιώς χρήματα, μας έλεγε πως εξαφανίζονται και πως λιαζονται στις πλατείες.

Δεν πειράζει ! Πέρασε.

Το κακό όμως είναι ότι έως και σήμερα, τέτοια πολιτική συνεχίζει να ακολουθείται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία αιτούντων άσυλο και την Ευρώπη να "διατάζει" πως θα διαχειριζόμαστε τις ροες !!!

Λες και ο Ιρανός προχθές που επιτέθηκε την κοπέλα δεν θα έκανε αίτηση ασύλου για να πάρει βεβαίωση και να αφεθεί ελεύθερος και πάλι ως αιτούντας άσυλο !

Κάτι λοιπόν φταίει. Δεν γίνεται να σκεπάζουμε το πρόβλημα !

Όσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σαφώς θα πρέπει να τα υπερασπιστούμε αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων στο οποίο λειτουργεί μια χώρα και όχι ένας χώρος.

3/3/2015 το Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΥΦΥ που έφερε την αντίδραση - Δείτε το εδώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis