Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:44 | 17/11/2023

Ανάρτηση του Προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ κ. Παναγιώτη Χαρελα:

Πριν λίγες ημέρες φέρναμε σε δημόσιο λόγο στην ΑΡΤ Τηλεοραση, την αναγκαιότητα για την παρουσία νέων συνοριακών φυλάκων στο νησί της Ρόδου και εξηγούσαμε ακριβώς το γιατί.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα μετά από επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Ρόδο, με τον Υπουργό Μετανάστευσης, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τους τοπικούς βουλευτές, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ΠροΠο και τις τοπικές Αρχές, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αυτή για την πρόσληψη νέων συνοριακών φυλάκων στη Ρόδο, εξαγγέλλοντας παράλληλα και το σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Να θυμηθούμε πως με το Π.Δ. 235/2007 είχαν ιδρυθεί υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπως και στη Ρόδο, αλλά δεν είχαν ποτέ επανδρώθει με συνοριακούς φύλακες. Το 2017 με το Π.Δ 7/2017, η αναδιάρθρωση στην ΕΛ.ΑΣ του τότε υπουργού κ. Τόσκα "είδε" τις Υπηρεσίες αυτές και απλά τις άλλαξε το όνομα. Δεν είδε όμως πως δεν λειτουργούσαν αφού δεν είχε συνοριακούς φύλακες.

Το 2020 για πρώτη φορά επανδρώνονται αυτές οι Υπηρεσίες με νέους συνοριακούς φύλακες στα νησιά αλλά η Υπηρεσία Διαχείρισης Μετανάστευσης στη Ρόδο, παραμένει εκτός προσλήψεων.

Σήμερα, μετά από 16 χρόνια ίδρυσης της σχετικής Υπηρεσίας στη Ρόδο, ευτυχώς το συγκεκριμένο κυβερνητικό κλιμάκιο διαπίστωσε αυτή την έλλειψη και ανακοίνωσε την επάνδρωση της Υπηρεσίας με νέους συνοριακούς φύλακες.

Αργήσαμε 16 έτη, γιατί δυστυχώς συντεχνιακά μικροσυμφεροντα στέκονται τροχοπέδι στην ασφάλεια των εθνικών μας συνόρων.

Ας είναι η τελευταία καθυστέρηση !

Εμείς θα συνεχίσουμε να τα λέμε !

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο !

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis