Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
11:59 | 04/06/2023

Ένα 2χρονο κορίτσι σκοτώθηκε και 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά, όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε την πόλη Ντνίπρο στην κεντρική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

"Στη διάρκεια της νύκτας ανασύρθηκε από τα ερείπια σπιτιού το πτώμα ενός κοριτσιού που μόλις είχε κλείσει τα 2 του χρόνια", δήλωσε ο Σέρχιι Λισάκ στο Telegram.

Διαβάστε επίσης

Δεκαεπτά άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση με πυραύλους κρουζ Iskander μικρού βεληνεκούς που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, πρόσθεσε ο ίδιος. Οι πύραυλοι έπεσαν μεταξύ δύο πολυκατοκιών στη συνοικια Πιντοροντνένσκα, με αποτέλεσμα αυτές να καταστραφούν εν μέρει και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αρκετά σπίτι, αυτοκίνητα και υποδομές, εξήγησε ο Λισάκ.

Ο Μικόλα Λουκασούκ, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, επεσήμανε ότι 17 παιδιά έχουν σκοτωθεί εκεί από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Δεν υπάρχουν λέξεις για να παρηγορήσουν τους γονείς που έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν στη ζωή τους", τόνισε ο Λουκασούκ.

"Για μία ακόμη φορά η Ρωσία αποδεικνύει ότι είναι ένα τρομοκρατικό κράτος", κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα το πρωί.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες διασωστών να ερευνούν τα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτιρίου.

Μετά την επίθεση στη Ντνίπρο, η Ρωσία εξαπέλυσε νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Ουκρανίας. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τέσσερις από τους έξι πυραύλους κρουζ και τρία από τα πέντε ιρανικής κατασκευής drones Shahed που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Από την πλευρά της η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου επεσήμανε ότι όλες οι ρωσικές επιθέσεις εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας αναχαιτίστηκαν.

Από την αρχή του πολέμου τουλάχιστον 485 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 1.500 έχουν τραυματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα στο Telegram το γραφείο του γενικού εισαγγλέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis