Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:19 | 15/06/2021

ΠΡΟΣ:

κ. ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

κ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ

κ. Αρχηγέ,

Είναι γνωστή σε όλους, η ευαισθησία σας σε θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης όμως του Αρχηγείου, δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ευαισθησία σας αυτή και επικαλούμενη, αντιφατικώς δε σε διάφορες διαταγές, το ζήτημα της πανδημίας, δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση της συντηρητικής εκπαίδευσης των Ειδικών Επιχειρησιακών Μονάδων της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων Αττικής (ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ) για το έτος 2021.

 Ειδικότεραμε την υπ’ αριθ. 1728/21/1178535 από 10-6-2021 διαταγή, απέρριψε τις προτάσεις του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Α., που αφορούν στην προαναφερόμενη συντηρητική εκπαίδευση, επικαλούμενη ως πρόφαση την υπ’ αριθ. 1728/20/2454210 από 7-11-2020 διαταγή σας (μέτρα πρόληψης πανδημίας) ενώ, όλως προσφάτως, επέτρεψε την πραγματοποίηση εκπαίδευσης, με την υπ’ αριθ. 1728/21/963172 από 12-5-2021 διαταγή, κατά την οποία συμμετέχουν κατά εκπαιδευτική σειρά, άνω των 50 ή και 100 εκπαιδευομένων, σε κλειστό χώρο, χωρίς την επίκληση της ως άνω διαταγής σας και ενώ είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η συντηρητική ετήσια εκπαίδευση των ειδικών μονάδων είναι απολύτως αναγκαία, καθώς έχουν ενισχυθεί με νέα άτομα στον έναν χρόνο της πανδημίας και δεν έχουν λάβει την απολύτως απαραίτητη εκπαίδευση για να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

 Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, αναγκάζεται πολλές φορές να προσφύγει εγγράφως στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, για να ενημερώσει ή να ζητήσει την επίλυση προβλημάτων.

Η αντιφατικότητα των ενεργειών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου, είναι χαρακτηριστική: αποβαίνει σε βάρος της εκπαίδευσης του προσωπικού, με την πρόφαση διαταγών που δεν εφαρμόζονται όμως με ενιαία κριτήρια για όλες τις περιπτώσεις. Ειδικά δε σε ότι αφορά τις ειδικές επιχειρησιακές μονάδες (ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ), θα πρέπει τα ζητήματα να μην εξετάζονται με τυπολατρικά κριτήρια. 

Συνακόλουθα, κρίνεται αναγκαία την ανάκληση τηςυπ’ αριθ. 1728/21/1178535 από 10-6-2021 διαταγής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου, προς το σκοπό πραγματοποίησης της συντηρητικής εκπαίδευσης των Ειδικών Επιχειρησιακών Μονάδων της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων Αττικής (ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ) για το έτος 2021, χωρίς βέβαια εκπτώσεις, ενόψει της πανδημίας, αλλά υπό τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις, όπως οι λοιπές πραγματοποιούμενες εκπαιδεύσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ειδική Έκπτωση στα ασφάλιστρα αστυνομικών από την idirect.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis