Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:55 | 18/01/2024

Σαν σήμερα την 18 Ιανουαρίου 1989, στις 20.05, πυροβολείται στα πόδια και τραυματίζεται ελαφρά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας, λίγο παρακάτω από το σπίτι του στο Μαρούσι.

Η Αστυνομία βεβαίωσε ότι χρησιμοποιήθηκε το ίδιο 38άρι που είχε χρησιμοποιηθεί και στην επίθεση εις βάρος του Ανδρουλιδάκη.

Η «17 Νοέμβρη» στην προκήρυξή της καταλόγιζε στον Παναγιώτη Ταρασουλέα ότι είχε εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για την οικογένεια Ανδρεάδη, πρώην ιδιοκτήτρια ναυπηγείων και τράπεζας, όταν τα μέλη της είχαν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στις επιχειρήσεις αυτές.

Οι εφημερίδες της εποχής έκαναν λόγο για συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, κυρίως για να αποθαρρυνθούν να ερευνήσουν σε βάθος τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Αμέσως μετά και τη δολοφονία του άλλου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστασίου Βερνάρδου στις 22.1.2002, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η «1η Μάη», ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε στον Τύπο ότι«βρισκόταν σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης». 

Το ίδιο 38άρι που χτύπησε τον Ανδρουλιδάκη χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση κατά του Ταρασουλέα και ανήκει στα ευρήματα της οδού Πάτμου 84, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Αστυνομία στις 12.7.2002.

Πηγή: 
stoxos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis