Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Babel
16:30 | 08/07/2023

Μία οσκαρική ταινία που ίσως δεν είχατε παρακολουθήσει στο παρελθόν θα γίνει διαθέσιμη στο Netflix σε λίγες μέρες. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την κατηγορία “New & Hot”, έγινε γνωστό ότι το Babel (Βαβέλ) του Alejandro G. Iñárritu θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα την 1η του Αυγούστου.

Στο Babel πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt ως Richard, μαζί με την Cate Blanchett στο ρόλο της Susan. Το σενάριο και η ιδέα ήταν του Iñárritu, αλλά και του Guillermo Arriaga. Το Babel είχε πάρα πολλές υποψηφιότητες βραβείων, ενώ κέρδισε και ένα βραβείο Όσκαρ αυτό της Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Διαβάστε επίσης

Η ταινία απεικονίζει πολλές ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στο Μαρόκο, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ολοκληρώνει την τριλογία του Arriaga και του Iñárritu, μετά από τα Amores perros και 21 Grams.

Το cast απαρτίζεται και από τους Mohamed Akhzam, Peter Wight, Harriet Walter, Trevor Martin, Matyelok Gibbs, Georges Bousquet, Claudine Acs, André Oumansky, Michael Maloney, Dermot Crowley, Wendy Nottingham, Henry Maratray, Linda Broughton, Jean Marc Hulot και άλλους.

Εικόνα
babel

Η πλοκή του Babel αναφέρει τα εξής: Ενώ κάνει διακοπές στο Μαρόκο, ένα ζευγάρι Αμερικανών πέφτει θύμα μιας τυχαία πράξης βίας και μια σειρά γεγονότων αρχίζει να εκτυλίσσεται σε τέσσερις χώρες.

Η ταινία επιλέχθηκε για να διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 2006 , όπου ο Iñárritu κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Η ταινία προβλήθηκε αργότερα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Επίσης, άνοιξε σε επιλεγμένες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών στις 27 Οκτωβρίου 2006 και κυκλοφόρησε ευρέως στις 10 Νοεμβρίου 2006, όπου κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα για την Καλύτερη Ταινία - Δράμα και έλαβε 7 υποψηφιότητες για Oscar.

Το Babel θα γίνει διαθέσιμο στο Netflix 1 Αυγούστου.

Πηγή:  unboxholics.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis