Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
alert_policenet
16:21 | 30/04/2024

Καταγγέλλουμε, ως ανήκουστη και πέραν πάσης λογικής, την προωθούμενη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης για τις εκτός έδρας αποσπάσεις «προς ενίσχυση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής, Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής», και μάλιστα, με το πρόσχημα ότι η μείωση αυτή, γίνεται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!

Αντί να ενισχύσουν όλο το αστυνομικό προσωπικό της Αττικής, όπου η ακρίβεια και οι συνθήκες διαβίωσης είναι ασήκωτες και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα ανέδειξαν ότι, για να επιβιώσει, κάνει δεύτερη δουλειά, κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και έρχονται να περικόψουν τη δαπάνη για τη στέγαση, αδιαφορώντας αν τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από δικό μας αγώνα, είχε ψηφιστεί το άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023, βάζοντας τέλος στην απαράδεκτη διαμονή σε φτηνά ξενοδοχεία.

Διαβάστε επίσης

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας, αποτελεί ύβρη για το λειτούργημα του αστυνομικού και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Γιατί τον θέλουν εξαθλιωμένο και ταπεινωμένο, να στοιβάζεται σε άθλιες συνθήκες διαμονής, να σκύβει το κεφάλι και να λέει και «ευχαριστώ».

Οι Ομοσπονδίες, καλόπιστα είχαν προσέλθει σε διάλογο με σκοπό την αύξηση των νυχτερινών, του πενθημέρου και την θεσμοθέτηση του επικινδύνου, αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το μέλημά τους είναι η φτωχοποίηση του αστυνομικού. Γιατί αυτό σημαίνει η επιδιωκόμενη μείωση της διαμονής από 104 ευρώ σε 30 ευρώ τη μέρα. Πρόκειται για υποκρισία να μιλάς για πάταξη της εγκληματικότητας με αυτό το δεδομένο και να υποστηρίζεις ότι το πετυχαίνεις με έως 1.000 αστυνομικούς. Πλαφόν και στην αστυνομική δύναμη; Ποιος το καθορίζει αυτό και από πότε;

Εάν θέλουν να μειωθεί το κόστος, ας μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων και όχι η δαπάνη και μάλιστα εις βάρος της ευπρεπούς διαβίωσής τους.

 Την ίδια ώρα, βέβαια, η Κυβέρνηση παρέχει μπόνους σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, και καλώς κάνει, υποσχόμενη βελτίωση των αποδοχών τους από το 2025. Για την αστυνομία όμως, μειώσεις αποδοχών και ψέματα.

Λυπούμαστε γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Δεν περιμέναμε φυσικά τόσο σύντομα οι «φωστήρες» της Κατεχάκη να δείξουν θετικά δείγματα γραφής όσον αφορά στη σωστή διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού. Κρίμα!! Ο «αυτόματος πιλότος» συνεχίζεται. Σχέδιο, οργάνωση, προγραμματισμός μηδέν! Είναι αδιανόητο να επικαλούνται τάχα μου την έλλειψη προσωπικού και την ίδια ώρα ο αριθμός των υπηρετούντων π.χ. σε πέντε Αστυνομικά Τμήματα με τομέα ευθύνης την αστυνόμευση 1.000.000 πολιτών, να ισοδυναμεί με τη φρουρά του πολιτικού τους προϊσταμένου.

Ένα πράγμα έχουμε μόνο να πούμε:

Αποδεδειγμένα πλέον, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Το υπεράριθμο προσωπικό σε διάφορες υπηρεσίες, χωρίς οργανικές θέσεις, παραμένει.

Θα περιμέναμε, λοιπόν, περισσότερο σεβασμό, όταν αυτοί οι ίδιοι διατηρούν αλώβητα τα προνόμια και τα οφίτσιά τους. Κατανοούμε το γιατί. Εύκολη λύση η περικοπή των εξόδων διανυκτέρευσης του Αστυνομικού, δύσκολο το «μαχαίρι» στα δικά τους «οδοιπορικά».

Τέλος, μην ξεχάσουμε να χαιρετίσουμε τις αποζημιώσεις των κ.κ. Βουλευτών που αυξήθηκαν και παραμένουν στα ύψη, σε χιλιάδες ευρώ, καθόσον το επάγγελμά τους είναι το πλέον «επικίνδυνο και ανθυγιεινό»…

Τους ευχόμαστε Καλή Ανάσταση!

Θα τη χρειαστούν διότι ο «Γολγοθάς» που θα ακολουθήσει, θα είναι όντως ανηφορικός για πολλούς…

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

O Πρόεδρος

ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας

Ο Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ Πέτρος

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis