Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
16:19 | 24/10/2023

-Έλα Βαγγέλη, λοιπόν η τάδε Υπηρεσία δεν έχει άτομα και τώρα με όλα αυτά που γίνονται έχουν μαζευτεί κανάλια και θα υπάρχει δημοσιότητα τι θα κάνουμε;

 - Λοιπόν θα πάρουμε από Τάξη και Ασφάλεια μερικούς και βλέπουμε.

 - Μα κι αυτοί υποστελεχωμένοι είναι.
 - Τι να κάνουμε, εάν συμβεί τίποτα κακό θα τους γυρίσουμε πίσω.

 - Μήπως να πάρουμε κι από την Υ……..; Αυτοί είναι πολλοί

 -Ναι, σωστά! Κλείσε να πάρω τον Γιάννη.

- Έλα Γιάννη καλησπέρα, λοιπόν σκεφτήκαμε επειδή χρειάζεται ενίσχυση η τάδε Υπηρεσία να πάρουμε 50 άτομα από την Υ….

- Μα η Υ… στέλνει άτομα και στην Δ…..

-Έλα μωρέ είναι πολλοί αυτοί πάρε μερικούς.

- Ωραία, κάτσε να πάρω τον Πέτρο.

-Έλα Πέτρο είναι διαταγή να δώσει η Υπηρεσία 50 άτομα στο Α….

-Μα με το ζόρι η Υπηρεσία αυτή βγάζει τις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις.

-Είναι διαταγή άνωθεν ας μειωθούν τα ρεπό. Τέλος πάντων να βρεθεί λύση, 50 κεφάλια θέλουμε τουτ τουτ τουτ……..

    Τα ονόματα είναι τυχαία και ο διάλογος φανταστικός αλλά σίγουρα δεν διαφέρει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα. Τόσα χρόνια και αντί τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο πάνε προς το χειρότερο δείχνοντας μας σε όλους ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

   Μια νέα διαταγή έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ότι οι αστυνομικοί για μερικούς είναι απλός νούμερα και τίποτε άλλο. Τρεις ομάδες ΟΠΚΕ καθημερινά αντί να περιπολούν και να βρίσκονται στις ευπαθείς περιοχές και να επιχειρούν έτσι όπως έχουν εκπαιδευτεί να κάνουν, ενισχύουν τον Αερολιμένα Αθηνών ΕΛ.ΒΕ.. Όταν ρωτήσαμε ποια είναι η αποστολή μας εκεί, μας είπαν ότι είμαστε υπό τις διαταγές του Ταξιάρχου της Διεύθυνσης Αερολιμένα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σταματάμε να είμαστε επιχειρησιακή ομάδα, σπάμε σε δυάδες, δυο αφίξεις δυο αναχωρήσεις και μαζί με έναν συνάδελφο του αεροδρομίου διενεργούμε περιπολίες καθώς και πάρεργα όπως μεταφορά αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα ακόμη και φύλαξη αυτών και μεταφορά απολεσθέντων αντικειμένων. Και τώρα έρχεται το αποκορύφωμα επειδή δε φτάνει αυτό, ζητείται από την Υπηρεσία να διαθέσει μεμονωμένα άτομα μηνιαίως, ή εβδομαδιαίως, προς ενίσχυση του αερολιμένα, από μια Υπηρεσία όπου ήδη ενισχύει με μεμονωμένα άτομα το  Μεταγωγών την Ασφάλεια Αθηνών την Κρατική Ασφάλεια. Μάταια οι πολίτες αναζητούν περιπολίες ΟΠΚΕ στο δρόμο. Δεν θα βρουν διότι φυλάνε πρόσωπα, καταλήψεις, πλατείες και τώρα τις καφετέριες του αεροδρομίου. Ενδεικτικά στη Δυτική Αττική, μόνο μια ομάδα ΟΠΚΕ περιπολεί από τις 4 και άντε στο τσακίρ κέφι άλλη μία και αυτές υποστελεχωμένες με 5 ή 6 άτομα προσωπικό επειδή διαθέτουν άτομα σε πάρεργα για να βουλώσουν τρύπες.

  Ας μας απαντήσει κάποιος ως πότε η ΟΠΚΕ θα είναι δεξαμενή κεφαλών όπου όποιος θέλει βάζει το χέρι μέσα και όσα κεφάλια πιάσει; Ως πότε θα είμαστε απλά νούμερα σε καταστάσεις κάποιων μεγάλων γραφείων; Ως πότε θα είμαστε τσολιαδάκια όπου θα Θέλουν απλά να φαινόμαστε με τον βαρύ εξοπλισμό μας (που παρεμπιπτόντως μόνοι μας αγοράσαμε) απλά γιατί γράφουμε ωραία στη κάμερα; Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος στον κόσμο, πού είναι αυτές οι βαριά οπλισμένες εκπαιδευμένες ομάδες με τα βαριά οχήματα που τόσο διαφημίσατε; Πού βρίσκονται, πού περιπολούν, είναι τελικά στην υπηρεσία του πολίτη;

   Εμείς πλέον καταντήσαμε γραφικοί, φωνάζουμε και ζητάμε να δουλέψουμε! Δεν ζητάμε να μπούμε πίσω από ένα γραφείο ή κάτω από ένα aircondition. Ζητάμε να βρισκόμαστε, να υπάρχουμε εκεί που υπάρχει έγκλημα, παραβατικότητα, φόβος και όχι μόνο όταν γίνει το κακό να μας θυμούνται, (βλ. Ζεφύρι με τον θάνατο του 8χρονου). Πρέπει επιτέλους να πάψει αυτό το ελληνικό φαινόμενο όπου για να δουλέψει μια Υπηρεσία πρέπει να διαλυθεί μια άλλη και μετά να διαλύσουμε μια άλλη ακόμα για να μπαλώσουμε αυτή που διαλύσαμε.

   Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του Δυτικού κόσμου υπάρχει εξειδίκευση υπηρεσιών κι όχι απλά νούμερα ,ο καθένας κάνει αυτό που έχει εκπαιδευτεί να κάνει και ό,τι το οργανόγραμμα της Υπηρεσίας του τον διατάζει. Στην Ελλάδα όλοι είναι για όλα!

   Επίσης, εμείς σαν αστυνομικοί περιμένουμε να δούμε τους 2500 αστυνομικούς που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, προς τιμήν του, ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει από τη φύλαξη επισήμων.

ΧΡΥΣΑΚΗΣ Φίλιππος,

Αντιπρόσωπος της Δυτικής Αττικής στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis