Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Opel Grandland GSe_ΑΜΝΑ
17:59 | 19/01/2024

Μετά τα Opel Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, η γερμανική μάρκα δημιούργησε και την πιο ισχυρή έκδοση του Grandland. Πρόκειται για την εξηλεκτρισμένη εκδοχή Grandland GSe.

Συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ. και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η συνολική ισχύς ανέρχεται στους 300 ίππους.

Διαβάστε επίσης

Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης καθιστά το Grandland GSe ένα ηλεκτρικό όχημα με μόνιμη τετρακίνηση, βέλτιστη πρόσφυση και πολύ καλή επιτάχυνση από στάση. Η επιτάχυνση 0 - 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,1 δευτερόλεπτα, θυμίζοντας επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 χλμ./ώρα (135 χλμ./ώρα με ηλεκτροκίνηση).

Οι βασικοί πυλώνες για τον δυναμικό χαρακτήρα του Opel Grandland GSe βρίσκονται στη ρύθμιση των συστημάτων ανάρτησης και διεύθυνσης. Με γόνατα McPherson μπροστά και έναν άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, το σπορ SUV της Opel διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης.

Η Bold & Pure εξωτερική σχεδίαση του Grandland με το Opel Vizor αναδεικνύεται περαιτέρω με στιλιστικά στοιχεία που αποτελούν την υπογραφή GSe, όπως οι ζάντες αλουμινίου 19" οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το βραβευμένο πρωτότυπο Manta GSe, ο πίσω διαχύτης και το λογότυπο GSe στην πίσω πόρτα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι ότι θα διατίθεται προαιρετικά με μαύρο καπό. Στο εσωτερικό, τα εμπρός καθίσματα «performance» με επένδυση Alcantara και πιστοποίηση AGR αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της προσπάθειας της Opel στον σχεδιασμό καθισμάτων. Χάρη στην πρόσθετη άνεση και στήριξη των εργονομικών καθισμάτων, ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν δυναμική οδηγική εμπειρία, χωρίς να επιβαρύνεται υπέρμετρα η σπονδυλική τους στήλη.

Σπύρος Ρέκκας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis