Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:14 | 12/12/2023

Αποφασισμένη να δώσει μάχη για να εξαλείψει συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις στο χώρο του αθλητισμού εμφανίζεται η κυβέρνηση, λαμβάνοντας ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά της οπαδικής βίας και παρέχοντας παράλληλα στη Δικαιοσύνη κάθε στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στο έργο της.

Εκτός λοιπόν από την απόφαση για διεξαγωγή των αγώνων της Super League για δύο μήνες κεκλεισμένων των θυρών και κάμερες υψηλής ευκρίνειας στα γήπεδα, μάχη θα δοθεί και μέσω της Δικαιοσύνης, κατά τα πρότυπα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής το 2013.

Διαβάστε επίσης

Έτσι, μέσα σε αυτό το δίμηνο, θα επιδιωχθεί η συνένωση των δικογραφιών που αφορούν σε περιστατικά οπαδικής βίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται ομάδες με εγκληματική δομή. Κάτι που είχε εφαρμοστεί στην περίπτωση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Οι δικογραφίες θα μελετηθούν λοιπόν, όχι ως μεμονωμένες αξιόποινες πράξεις, αλλά υπό το πρίσμα της εγκληματικής οργάνωσης που έχει διάρκεια, δομή και ηγεσία.

Σήμερα Τρίτη (12/12) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης όπου και θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Μάλιστα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε αίσθηση αναφερόμενος σε «οργανώσεις που βγάζουν και λεφτά και που έχουν υποστήριξη και από άλλους κύκλους», για πώληση ναρκωτικών από κυκλώματα χούλιγκανς, ενώ μίλησε και για όσους «προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση στους αφιονισμένους φιλάθλους ότι μπορούν να έχουν προστασία».

Οι συναρμόδιοι υπουργοί, θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis