Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
λιμενικο
19:39 | 25/10/2023

Πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου η διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης (SAR Workshop) «Ποσειδών» από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/FRONTEX.

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε και συμμετείχε στη διημερίδα ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Γιώργο Αλεξανδράκη, και επιτελείς του σώματος.

Διαβάστε επίσης

Μετά το τέλος της εντυπωσιακής άσκησης ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ενθουσιασμό του, αναφέροντας ότι «παρακολουθήσαμε μια εξαιρετική άσκηση έρευνας-διάσωσης, που κατά την άποψη μου, έχοντας μια ανάλογη εμπειρία ως επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, ήταν από τις πιο εξαιρετικές που έχω παρακολουθήσει και αυτό το λέω με απόλυτη αντικειμενικότητα γιατί εδώ που είμαστε πρέπει να είμαστε ειλικρινείς πρώτα με τους εαυτούς μας».

Ακόμα ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι «είμαι εντυπωσιασμένος από την άσκηση και αποδεικνύει περίτρανα ότι, με πυλώνα το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, τον Frontex και τους άλλους συμμετέχοντες είναι μια άσκηση-αφετηρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, γι' αυτές αυτές τις κρίσεις που δυστυχώς έρχονται, με ένα πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο και κυρίως ένα άψογο συντονισμό».

«Όλες αυτές οι ασκήσεις βασίζονται και στην ικανότητα του προσωπικού να αντεπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες αλλά επειδή είναι πολλοί οι συμμετέχοντες το κύριο ζήτημα είναι ο συντονισμός, που είναι το υπόβαθρο για να χτιστεί μια τέτοια άσκηση, η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πραγματικότητας», κατέληξε από τη Ζάκυνθο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Νίκος Στυλιανίδης.

Στην άσκηση «Ποσειδών» έλαβαν μέρος το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Πειραιά (ΕΚΣΕΔ), με συντονιστικό ρόλο, καθώς και περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ΠΛΣ 139 και ΠΛΣ 920, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 090 "ΓΑΥΔΟΣ", περιπολικό σκάφος Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο Ιταλικής Ακτοφυλακής (ITCG), ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) και ταχύπλοο σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος της Κέρκυρας (Ε.Ο.Δ.).

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis