Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Νότη Μηταράκη
18:01 | 29/07/2023

Tα πράγματά τους από τα γραφεία τους στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη άρχισαν, χθες νωρίς το απόγευμα να μαζεύουν, ο Νότης Μηταράκης και οι συνεργάτες του, ύστερα από την «οργή» που εισέπραξε ο υπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου για την απόφασή του να πάει διακοπές εν μέσω πυρκαγιών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση γιατί «δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν».

Μήνυμα προς όλους

Και αυτό ήταν ένα μήνυμα προς όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου πως δεν πρόκειται να ανεχθεί τη ραστώνη. Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει πως από τους πολιτικούς προϊστάμενους κάθε χαρτοφυλακίου θέλει να υπάρξει μετρήσιμο έργο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μακροχρόνιες διακοπές. Ειδικότερα, έχει ζητήσει να λείψουν οι υπουργοί για πολύ λίγες ημέρες, εκεί κοντά στον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου να ξεκουραστούν, με την προϋπόθεση και πάλι, ότι πίσω στην Αθήνα θα βρίσκονται οι αναπληρωτές υπουργοί ή οι υφυπουργοί.

Ο καθένας με το ρόλο του

Διαβάστε επίσης

Ακόμη και σε αυτή την οδηγία όμως, ενδεχομένως να υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς σε μια σειρά κρίσιμων υπουργείων όπως είναι αυτό της Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ή εν προκειμένω το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δουλειά μέσα στο καλοκαίρι είναι πολύ περισσότερη καθώς σχετίζεται μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το να λείψει για παράδειγμα ακόμη και για μια εβδομάδα μεσούντος του Αυγούστου π.χ. ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, (έχοντας πίσω στο γραφείο τον αναπληρωτή υπουργό και κάποια από τις υφυπουργούς) ή η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, δε θα πάει πίσω το κυβερνητικό έργο. Αλλά το να λείπει για διακοπές στην Πάτμο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως συνέβη με τον Ν. Μηταράκη, την ώρα που καίγεται η Ελλάδα και η Ελληνική Αστυνομία της οποίας ήταν πολιτικός προϊστάμενος, να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στον συντονισμό και τις εκκενώσεις ολόκληρων περιοχών, δε μπορούσε να γίνει ανεκτό από το Μέγαρο Μαξίμου (από το περιβάλλον του πρώην υπουργού τονιζόταν χθες πως η απουσία του ήταν σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού). Και όλα αυτά μάλιστα πριν καν μπει ο Αύγουστος. Κανένας υπουργός δεν έχει φύγει ακόμη για διακοπές. Παρεμπιπτόντως, γράφαμε στη στήλη Beast, πριν λίγες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στις 20/07/2023: Οι υπουργοί που δε θα κάνουν διακοπές. Οι περισσότεροι υπουργοί αναμένεται να λείψουν την εβδομάδα 14 – 20 Αυγούστου – λογικά από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου για να πέσουμε μέσα.

Η επιλογή Οικονόμου

Η επιλογή του Γιάννη Οικονόμου ήταν μονόδρομος για να αντικαταστήσει τον Ν. Μηταράκη και να αναβαθμιστεί σε υπουργό. Δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση και πήρε αμέσως προαγωγή με τη σύμφωνη γνώμη όλων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το μέτωπο Πατούλη

Το άλλο μέτωπο αφορά τον Γιώργο Πατούλη που προβλημάτισε τη Νέα Δημοκρατία με την κίνηση να χορέψει εν μέσω πένθους λόγω της απώλειας των δυο πιλότων ζεϊμπέκικο. Ο ίδιος βλέποντας το κλίμα οργής και τις διαρροές πως όλα είναι ανοιχτά για την στήριξη του από τη ΝΔ εξέφρασε την «ειλικρινή του συγγνώμη». Στην Πειραιώς δεν είναι διατεθειμένοι να κλείσουν μάτια και αυτιά σε σημαντικά λάθη, είτε ουσιαστικά, είτε επικοινωνιακά.

Στήριξη στους αρχηγούς

Την ίδια ώρα, την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ο αρχηγός πείτε ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΑΤΑ Γεώργιος Φασούλας και -αυτονοήτως- ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Σε σχέση με τη ...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα  newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis