Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
πυροσβεστικη
19:34 | 17/01/2023

Για την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Θεσσαλίας παρελήφθησαν την 13 Ιανουαρίου 2023, οκτώ (8) νέα πυροσβεστικά οχήματα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης, στη Λάρισα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα (4Χ4), διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες, μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών και είναι εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού και αφρού, χωρητικότητας 4.000 λίτρων.

Διαβάστε επίσης

Τα οχήματα παρέδωσε στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας η ομώνυμη Περιφέρεια, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Τα οχήματα παρέλαβε ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Μπίλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαμπάκας καθώς και οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι, Γιώργος Λαδόπουλος, Απόστολος Κομνούς και Στέλιος Δημότσιος.

Στο τέλος της τελετής παραλαβής των Πυροσβεστικών οχημάτων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανανεώνει το στόλο των πυροσβεστικών υπηρεσιών με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο, τον Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχο Ευάγγελο Φαλάρα και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 3,2 εκατ. ευρώ για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας να μπορούν να ανταποκρίνονται στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο. Παραδίδουμε σήμερα 8 νέα πυροσβεστικά οχήματα παντός εδάφους (4Χ4) χωρητικότητας 4.000 λίτρων νερού και αφρού. Κύριο έργο τους είναι η δασοπυρόσβεση με δυνατότητα να επιχειρούν σε ανώμαλα εδάφη και δύσβατες περιοχές. Διαθέτουν πρόσθετο-κατάλληλο εξοπλισμό για να επεμβαίνουν και σε άλλα συμβάντα αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνεργαζόμαστε διαχρονικά με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Θεσσαλίας προκειμένου και στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 να ενισχύσουμε με νέο σύγχρονο εξοπλισμό την Πυροσβεστική. Ευχαριστώ όλους τους Πυροσβέστες για το σημαντικό έργο που προσφέρουν τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε ολόκληρη τη χώρα, ευχαριστώ για την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών».

Εικόνα
1

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στη συνέχεια της ομιλίας του, δήλωσε ότι: «τους επόμενους μήνες και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου θα παραδοθούν ακόμη δεκατέσσερα (14) οχήματα πυροσβεστικού τύπου pick-up 4Χ4, με δεξαμενή νερού 500 λίτρων, διπλοκάμπινα με δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού»

Μετά την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αναμένεται να ενισχύσουν τον στόλο τους, συνολικά με είκοσι δύο (22) οχήματα, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έτους 2023.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis