Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Αρχηγός_Υπουργός_policenet.png
08:29 | 01/12/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο των επαφών του με τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, βρέθηκε εχτές στη Θεσσαλονίκη και τη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Υπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, τους κατά τόπους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Κεντρικής Μακεδονίας, Αξιωματικούς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά οι άνδρες και οι γυναίκες του Σώματος, προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας και να εμπεδώσουν, ακόμη περισσότερο, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, στη βάση της απαίτησης της κοινωνίας για πιο εμφανή και αποτελεσματική αστυνόμευση.

Διαβάστε επίσης

Ο κ. Οικονόμου ανέλυσε στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας  το σχέδιο για την αναδιάταξη και αναπροσανατολισμό του δυναμικού, προκειμένου να βρίσκονται περισσότεροι αστυνομικοί στο πεδίο, αλλά και το πλάνο για την ενίσχυση σε εξοπλισμό που αφορά στα εποπτικά μέσα, την  επικοινωνία, την  ψηφιοποίηση υπηρεσιών, αλλά και την  ενοποίηση των ψηφιοποιημένων δομών, τόσο ως προς την υποβοήθηση της Τροχαίας αστυνόμευσης όσο και της πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, καθώς και τα περιθώρια βελτίωσης κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης:

«Επισκέφτηκα σήμερα την Θεσσαλονίκη και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Κεντρικής Μακεδονίας, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συνομιλήσω με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, τους κατά τόπους αστυνομικούς Διευθυντές και Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν σκληρά καθημερινά, διαρκώς και συνεχώς, για εμπεδωθεί στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας ένα πολύ μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας και να επιβεβαιώσουμε όλοι μαζί τη σταθερή μας βούληση και το σχέδιό μας να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας, σε όλη την Επικράτεια.

Με τους Αξιωματικούς συζητήσαμε για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί μας στο πεδίο, για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχύσουμε την παρουσία μας. Παράλληλα, τους ανέλυσα το σχέδιό μας, έτσι ώστε, με τις σωστές κινήσεις, να πετύχουμε ακόμη πιο ουσιαστική εμφανή αστυνόμευση, μέσω και της αναδιάταξης του δυναμικού.

Συζητήσαμε σχετικά με την ενίσχυση σε εξοπλισμό, αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και τα εργαλεία που έχουμε και ως Ελληνική Αστυνομία και ως Ελληνική Κυβέρνηση συνολικότερα».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Εγκαίνια στον εκθεσιακό χώρο Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων-Τεκμηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας

Στην συνέχεια ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εγκαινίασε τον νέο εκθεσιακό χώρο «Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων-Τεκμηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας», στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παρουσία και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Λάζαρου Μαυρόπουλου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, ενώ παρέστη και στον αγιασμό.

Στο χαιρετισμό του συνεχάρη όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτή η έκθεση, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο.

«Συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν με μεράκι για να πάρει σάρκα και οστά αυτός ο εκθεσιακός χώρος με κειμήλια ανεκτίμητης ιστορικής αξίας και φυσικά στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας.

Τα εκθέματα αποτελούν μια αναδρομή στο παρελθόν, αλλά σίγουρα παραπέμπουν νοερά, όσον αφορά την έννοια του αστυνομικού και το καθήκον του να προστατεύει τον πολίτη, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.

Οι εποχές αλλάζουν. Αλλάζει το έγκλημα, αλλάζουν οι απαιτήσεις, οι προτεραιότητες που πρέπει να έχουμε, το μέγεθος προσοχής που πρέπει να δίνουμε. Ένα μόνο πράγμα δεν αλλάζει. Είναι η αυταπάρνηση του Έλληνα αστυνομικού, η αίσθηση του καθήκοντος των ανδρών και των γυναικών του Σώματος να προστατεύσουν τους πολίτες αυτής της χώρας, να τιμήσουν τον όρκο τους, να στέκονται απέναντι στις προκλήσεις, πιστοί στις εντολές που παίρνουν. Ακόμη και όταν αυτό εγκυμονεί κίνδυνο για τη ζωή τους. Όλους αυτούς τιμούμε.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η πολιτική και φυσική ηγεσία, δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να ενισχύουμε την Ελληνική Αστυνομία. Δεν θα σταματήσουμε να θωρακίζουμε την Ελληνική Αστυνομία. Θέλουμε, χτίζουμε, προσπαθούμε να φτιάξουμε μια Αστυνομία, η οποία να βελτιώνεται συνεχώς, αλλά δεν θα παρεκκλίνει από τη βασική της αποστολή.

Μια Αστυνομία δημοκρατική, αποτελεσματική και σύγχρονη. Η Αστυνομία δρα όπως επιβάλλει το Σύνταγμα, οι νόμοι της Δημοκρατίας. Η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζει το έργο της ΕΛ.ΑΣ.».

Εικόνα
1
Εικόνα
1

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis