Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
13:19 | 21/11/2022

Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων της Ένωσής μας, μετά από πρόσκληση μελών μας επισκέφτηκε και συμμετείχε σε προγραμματισμένη συγκέντρωση προσωπικού την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας, γίναμε κοινωνοί σοβαρών εργασιακών προβλημάτων, για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς αλλά και για την «ασφάλεια» των κατοίκων της περιοχής.

Το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα αστυνομεύει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής με πληθυσμό λίγο πάνω από 64.000 χιλιάδες κατοίκους, ενώ παράλληλα στην περιοχή εδρεύουν οι φυλακές Κορυδαλλού που είναι ένα από τα κύρια συμπλέγματα φυλακών της χώρας και φιλοξενούνται τόσο άνδρες όσο και γυναίκες.

Διαπιστώθηκε ότι, μαζί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας οι παρόντες αστυνομικοί είναι μόνο 32 , ενώ η οργανική δύναμη του τμήματος προβλέπει 86 Αστυνομικούς.

Παράλληλα παρατηρήθηκαν προκλητικές ελλείψεις και μη τήρηση του σχεδίου ασφαλείας των φυλακών, σε βαθμό που να τίθεται σε πρόδηλο κίνδυνο η ασφάλεια και των συναδέλφων μας.

Για την θλιβερή και επικίνδυνη αυτή πραγματικότητα ζητάμε να γίνει έλεγχος πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο! Ενώ απαιτούμε τη λήψη πρωτοβουλιών για να δοθούν λύσεις σε ένα πρόβλημα που αν παραμείνει ως έχει, είναι θέμα χρόνου να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Απαιτούμε, ασφάλεια για τους συναδέλφους μας και την άμεση ενίσχυση της Αστυνόμευσης στην περιοχή του Κορυδαλλού!

Τέλος, επειδή τα προβλήματα εντός των αστυνομικών υπηρεσιών καθημερινά αυξάνονται αντί να μειώνονται, προτείνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την ηγεσία μας ( Π.χ τη δημιουργία ομάδας εργασίας), που θα έχουν σαν στόχο τον εντοπισμό και την αναγνώριση της προβληματικής καθημερινότητας των αστυνομικών υπηρεσιών, τη δημιουργία προτάσεων για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και φυσικά την αναζήτηση κινήτρων για να γίνουν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας, υπηρεσίες που θα «επιθυμούν» να υπηρετήσουν οι συνάδελφοί μας.

Συνεχίζουμε και απαιτούμε την άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας & Αστυνομικών Τμημάτων του Πειραιά.

 

                                 Για το Δ.Σ

                  Ο Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας

            Λιότσος Σπυρίδων                         Μαλαχία Αργυρώ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis