Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Οι νομοθέτες της Μασαχουσέτης εξετάζουν νομοσχέδιο που ορίζει τα τοπικά αστυνομικά τμήματα να υποβάλλουν αίτημα όταν χρειάζονται την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου
18:59 | 24/10/2023

Οι νομοθέτες της πολιτείας Μασαχουσέτης των ΗΠΑ εξετάζουν ένα νομοσχέδιο που σε περίπτωση εφαρμογής του θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη τη χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε ποινικές υποθέσεις.

Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός κεντρικού γραφείου σε όλη την πολιτεία που θα στελεχώνεται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά πάνω στο συγκεκριμένο λογισμικό. Σε αυτό το κεντρικό γραφείο τα τοπικά αστυνομικά τμήματα θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα όταν χρειάζονται αποτελέσματα σε σχέση με υποθέσεις που ερευνούν. Ένας τέτοιος περιορισμός -θα υπάρχει μόνο ένα γραφείο που θα ασχολείται με το λογισμικό- πιθανότατα θα καθυστερεί αρκετά τα αποτελέσματα - μπορεί να παίρνουν εβδομάδες, αν όχι μήνες.

Σε ένα σημείο του προτεινόμενου νόμου αναφέρεται επίσης ότι θα απαγορεύεται η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου χωρίς ένταλμα. «Θέλουμε να αποφύγουμε τις αποστολές 'ψαρέματος' στις οποίες βάζετε μια εικόνα κάποιου και αρχίζετε να ψάχνετε για...ταίρι», είπε ο καθηγητής πληροφορικής του UMass Amherst Erik Learned-Miller στο WGBH . «Χρειαζόμαστε ένα ένταλμα που να λέει ότι υπάρχει σημαντικός λόγος που πιστεύετε ότι αυτό το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να εμπλέκεται σε ένα έγκλημα».

 

Policenet.gr © | 2025 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis