Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
κολομβια_amna
10:14 | 06/11/2023

Ο αρχηγός της ομάδας ανταρτών «ELN» της Κολομβίας, παραδέχθηκε ότι τα μέλη της ομάδας του «έκαναν λάθος» με την απαγωγή του πατέρα του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Λουίς Ντίαζ, την περασμένη εβδομάδα και ορκίστηκε να συνεργασθεί για την απελευθέρωσή του.

    «Η κράτηση του πατέρα του Λουίς Ντίαζ από το Βόρειο Πολεμικό Μέτωπο (σ.σ. μονάδα της ομάδας) ήταν λάθος», έγραψε ο Αντόνιο Γκαρσία, διοικητής του ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), στο κανάλι του στο Telegram και πρόσθεσε: «Ο Λούτσο είναι σύμβολο της Κολομβίας, αυτό πιστεύουμε για αυτόν στο ELN».

Διαβάστε επίσης

    Υπενθυμίζεται, ότι ο Λουίς Μανουέλ Ντίαζ και η σύζυγός του, Σιλένις Μαρουλάντα, η οποία στο μεταξύ απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς, απήχθησαν στις 28 Οκτωβρίου από ένα βενζινάδικο στην πόλη Μπαράνκας, την πατρίδα της οικογένειας, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, από ένοπλους άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες.

    Σύμφωνα με τον στρατό, περισσότεροι από 250 στρατιώτες αναζητούν «από αέρος και ξηρά» τον πατέρα του Κολομβιανού διεθνή στην ευρύτερη περιοχή, όπου δημοσιογράφοι του AFP διαπίστωσαν ότι έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα.

    Την περασμένη Τετάρτη, οι διαπραγματευτές του ELN, αναγνώρισαν στους ομολόγους τους της κυβέρνησης, ότι μέλη των ανταρτών κρατούσαν τον πατέρα του Ντίαζ.

    Σε χθεσινό (4/11) μήνυμα του στο Telegram, ο Γκαρσία είπε ότι η κεντρική διοίκηση του ELN επιβλέπει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση του πατέρα του ποδοσφαιριστή και ζήτησε από τις μονάδες του να συνεργασθούν.

    «Ελπίζουμε ότι η επιχειρησιακή κατάσταση στο έδαφος μπορεί να επιλυθεί, αυτές είναι οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι διοικητές για να επιταχύνουν την απελευθέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

    Τα τοπικά μέσα δημοσίευσαν μια δήλωση που υποτίθεται ότι προέρχεται από το «Μέτωπο του Βόρειου Πολέμου», στην οποία οι αντάρτες είπαν ότι απήγαγαν τον πατέρα της Ντίαζ για λύτρα χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι ήταν ο πατέρας του αστέρα του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αυτή η δήλωση δεν έχει διασταυρωθεί για την αυθεντικότητα της.

    Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο περιστατικό απείλησε να εκτροχιάσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της ανταρτικής ομάδας και του αριστερού προέδρου Γκουστάβο Πέτρο, που διεξάγονται στο πλαίσιο μιας εξάμηνης εκεχειρίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis